В новините
 
06.09.2009 17:40   Новината е видяна 4143 пъти
2 300 000 лв. инвестира Община Бургас в ремонти на училища и детски градини
 2 300 000 лв. са средствата за 2009 г., които Община Бургас е отпуснала за ремонти на училища и детски градини, съобщи зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева. Тя сподели, че в 10 бургаски училища са подменени изцяло дограмите с цел подобряване на енергийната им ефективност, а строителните дейности за това възлизат на 300 000 лв. В някои учебни заведения са подновени и покривните хидроизолации за сумата от 100 000 лв.

За 280 000 лв. са ремонтирани санитарните възли в учебните заведения. 200 000 лв. от тях са отпуснати за обновяване на тоалетни в училищата, а 80 000 лв. – в детските градини. Ремонтирани са още и външните фасади на бургаските училища „Княз Борис I”, „Любен Каравелов” и „Св. Климент Охридски”.

Другата насока, по която се работи е обновяване на спортните площадки в училищата, допълни още зам.-кметът Йорданка Ананиева. До момента със средства на Общината е ремонтирана площадката на сградата, в която се помещават математическата и френската гимназии. За още една спортна площадка се очаква финансиране от Министерството на образованието. Това е площадката на ПГ по механоелектротехника и електроника в Бургас.

Зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева похвали директорите на учебните заведения за активността им в кандидатстването по външни проекти и сподели, че повече от половината одобрени проекти по публично – частно партньорство са подадени именно от училищата. 




Ключови думи: училища, образование, Йорданка Ананиева, училищата, проекти,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |