В новините
 
10.09.2009 18:08   Новината е видяна 10144 пъти
ГЕНЕЗИСЪТ НА ЯВЛЕНИЕТО „МИТЬО ОЧИТЕ”

 За  какво мечтае Митьо Очите в  затвора? Да бъде екскурзовод на първата  група политици, които ще му станат съкилийници... Това признава самият той  в първото си телевизионно интервю. „Показваме ви единственото телевизионно интервю на Митьо Очите, правено когато и да е!” – разказва Мартин Карбовски в първото издание от новия телевизионен сезон на социалния ъндърграунд „Отечествен фронт”. „Ще ви покажем и леля Станка – майката на Димитър Желязков. Като я видите, веднага ще ви стане ясно какъв хайдутин е Очите и дали хайдутин майка не храни – имаше такава народна песен... Гледайте внимателно и търсете човешкия елемент! Живописната леля Станка Желязкова още по-ясно разкрива генезиса на това наше явление в първото си телевизионно интервю. Тя е абсолютно убедена в невинността на сина си. И нито тя, нито синът й изпитват чувство за вина. В думите и на двамата няма никакво разкаяние... Ще видите героя на нашето време – бандитът-страшилище с малката присъда."

      Екипът  на „Отечествен фронт” го търси  по затворите повече от месец –  междувременно гръмна скандалът  с барбекюто в Казичене, което  струва поста на шефа на затворите; Очите, известен като наркобоса на Черноморието се сби с Драгановеца, популярен като наркобоса на Перник - и двамата бяха преместени от затворническото "общежитие" в затвори с по-строг режим. Настигнахме в Белене - в килия 2,50 на 2,50, с трима съкилийници, плакати на фолк-певици по стените и смрадлива тоалетна без лампа. Накарахме го да повдигне дюшека на нара, за да видим какво крие отдолу; попитахме го какви книги е чел и каква музика слуша; питахме го каква е истината за боя с Драгановеца и го накарахме да си покаже белезите и ръцете; накрая той скочи и хвърли микрофона, когато го попитахме за смъртта на жена му.

      „Желязков е страшен дори само като го погледнеш.”  – коментира Карбовски. – „Очите – неговите оцъклени очички - могат  да стреснат наистина всеки. Като погледне някого - той сам му дава оборота! И точно заради този страх е възможен Митьо Очите – заради създаването на легенди за хайдуци, срещу които държавата е безсилна. От това очите на Митьо Очите стават още по-страшни! И понеже знам как у нас се създават легендите, вече мога да ви кажа спокойно за себе си: „Аз съм бил в една килия с Митьо Очите - цели три часа, заключен с него...”


„Отечествен фронт”, събота, 12 септември 2009 г., от 18:00 по Нова телевизия.

 





Ключови думи: Митьо Очите, телевизионно интервю, наркобос,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |