В новините
 
15.09.2009 05:29   Новината е видяна 5354 пъти
Теди Москов затваря фестивала „На брега“
Спектакълът „Красотата спи“ на Теди Москов, реализиран с варненските кукленици, е последното заглавие довечера от афиша на театралния фестивал „На брега“.
Режисьорът-експериментатор този път е развихрил фантазията си върху произведения на Зигмунд Фройд и Шарл Перо. Че е сътворил поредната вакханалия от чудати образи, се потвърждава от думите му: „Ще видите полет на ято книги, квадрати, рамкиращи хора, ще се запознаете със Стамат Клуни и Джордж Петров... Абе сън“.
Костюмите са на Свила Величкова, а музикалната картина е дело на Антони Дончев. Представлението ще се играе на сцената на ДТ „Адриана Будевска“.
През 8-дневния маратон публиката изгледа 11 представления, в повечето от които доминираше любовта, във всичките й измерения - от „Жестоки игри“ на бургаската трупа през „Фламбе“ на русенския театър „Сава Огнянов” и „Змейова сватба“ на ДТ „Никола Вапцаров“ от Благоевград до „Хоровод“ на драматичния театър от Враца.
Палитрата от автори – руска и българска класика, френски и австрийски екзистенциализъм, израелецът Ханох Левин, ирландецът Брайън Фриъл, дадоха широко поле за размисъл, доставиха истинско судоку за публиката. Още повече че всички представления в афиша тази година бяха създадени в извънстолични театри. По този начин почитателите на Мелпомена успяха да видят блестящи режисьорски решения, повече или по-малко успешни актьорски превъплъщения и да усетят какво се случва в българския театър въобще.
„Интересните представления тази година се появиха извън София, така че репертоарът си дойде от самия живот“, мотивира се селекционерът Борислав Чакринов.
Фестивалът край морето е резултат от организационните усилия на Министерството на културата, община Бургас и сдружение „На брега“. Тазгодишният му бюджет е свит драстично, 11-ото издание се реализира с около 50 хиляди бюджет.

http://factor-bs.com/news-10903.html




Ключови думи: афиш, На брега, театър, представления,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |