В новините
 
18.09.2009 09:09   Новината е видяна 3935 пъти
В Народното събрание бе открита изложба «Съвременно българско изкуство»
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева откри на 17 септември 2009 г. в Народното събрание изложба "Съвременно българско изкуство".

Експозицията е от колекцията на Националната художествена галерия. Тя представя платна на 16 автори, сред които Светлин Русев, Генко Генков и Димитър Казаков.

Председателят на парламента Цецка Цачева отбеляза, че 41-то Народно събрание ще продължи добрата традиция парламентът да бъде домакин на представянето на значими творби от колекцията на Националната художествена галерия. Тя се ангажира да съдейства тези картини да бъдат достояние на най-широк кръг от граждани.

Директорът на Националната художествена галерия Борис Данаилов каза, че гостуването на изложби в обществени сгради е сред най-добрите начини да се популяризира изкуството.




Ключови думи: изложба, Съвременно българско изкуство, художествена галерия, Светлин Русев, Генко Генков, Димитър Казаков,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |