В новините
 
21.09.2009 15:05   Новината е видяна 4472 пъти
Повдигнаха обвинение на полицая, прострелял смъртоносно Големия Риж

Работно обвинение за убийство в състояние на афект беше повдигнато от Окръжната прокуратура в Бургас на бившия полицай Петър Лисичков, който вчера простреля смъртоносно 24-годишния Калоян Славеев, известен като Големия Риж. Инцидентът стана посред бял ден на кръстовище в най-големия бургаски комплекс "Меден рудник". Мярката за задържане на Лисичков беше удължена на 72 часа.

Спречкването между Големия Риж и един от неговите хора, които били в „Ауди А6", и бившия полицай Петър Лисичков, шофирал мотор "Хонда", станало заради отнето предимство, обясниха от полицията в Бургас.

Двамата младежи слезли от автомобила и се насочили с ругатни и крясъци към спрелия моторист. За да се защити, той извадил палка, която обаче му била отнета от единия от нападателите, след което му нанесли удари с нея. Същевременно вторият нападател извадил нож. Тогава 39-годишният бивш полицай произвел няколко изстрела към младежа до него със законно притежавания си боен пистолет. Вследствие на получените огнестрелни рани, младежът до него починал на място.

Полицаите от Четвърто районно управление на МВР пристигнали на местопроизшествието минути след сигнала. Бившият полицай бил с вдигнати ръце и предал доброволно пистолета, с който е извършено прострелването.

По това време на мястото пристигнали и хората на Рижия, повикани от другия младеж, участвал в инцидента. С викове „Ще те убием!" и „Ще те разпорим!" те нападнали полицейския автопатрул, в чийто автомобил се намирал 39-годишният стрелец. Единият от младежите бил особено агресивен и униформените му отнели два ножа. По-късно тримата от бандата се опитали да избягат с „Фолксваген Голф". Задържани са за 24 часа.

Аутопсията установила в тялото на Калоян Стоянчев три огнестрелни рани - една във врата и две в тялото. Продължават разпитите на свидетели на инцидента.

http://www1.dariknews.bg/view_article.php?article_id=402828





Ключови думи: бивш полицай, Петър Лисичков, Големия Риж, огнестрелни, убийство,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |