В новините
 
04.10.2009 07:18   Новината е видяна 10570 пъти
Община Бургас започва акция по почистване на плажовете
След официалното приключване на летния сезон Община Бургас стартира акция за почистване на плажните ивици. При направен оглед от служители в отдел „Опазване на околната среда” към Община Бургас са издадени постановления на фирмата – концесионер на Северния и Централния плаж в Бургас и на концесионера на плажа в Крайморие в срок до 15 октомври да приключат с почистването на стопанисваните от тях плажове.

     В същия срок ще бъдат почистени и общинските плажни ивици – Крайморие – Юг, Бургас /Атанасовска коса и района след солниците/ и плажа в Росенец, намиращ се преди нефтеното пристанище.

     Целта на екологичната кампания е бургаските плажове да бъдат изчистени от натрупаните по време на летния сезон  от плажуващите отпадъци като цигарени фасове, семки, капачки, хартии, шишенца и др.

     Акцията на служителите от общинския еко-отдел и на фирмата, ангажирана със сметосъбиране ще започне от Бургаския плаж на 6 октомври и ще продължи с почистване на Южния плаж в Крайморие на 9 – ти и плажа в Росенец на 11 – ти октомври.

     Община  Бургас призовава всички желаещи  бургазлии да се включат в акцията по почистване на плажните ивици. За тази цел в деня на почистването те ще получат безплатни чували и ръкавици.

     Преди дни приключи и почистването на крайпътните отбивки в отсечките Бургас – Ветрен, Бургас – Росенец и Бургас – Сарафово. Оттам са събрани повече от 740 чувала с битови отпадъци – хартии, чашки, найлонови торбички и др. 




Ключови думи: летен сезон, Община Бургас, почистване, плажни ивици, плаж, плажа,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |