В новините
 
07.10.2009 12:47   Новината е видяна 7850 пъти
Несебър получи най-голямото дарение за училищата си

Безплатни химикалки, моливи и  канцеларски материали  за младите

Най-голямото дарение  на химикалки, моливи, флумастери, заедно с всякакви пособия и материали за учениците, получи Община Несебър. Благотворителният акт е по инициатива на известния производител на тези така нужни в училище вещи „КОХ-И-НОР Хемусмарк”АД. Компанията до момента не е правила подобно по мащаб дарение в България. Дарението е на крупна стойност и ще задоволи както нуждите на всичките 9 учебни заведения в общината, така и потребностите на социалните служби, бюрата по труда и администрацията. 

Основният мотив на дарителите да изберат именно Несебър е принадлежността  на града към патримониума на защитен  град към ЮНЕСКО. В този престижен списък е и средновековният град Чешки Крумов, където се намира централата на КОХ-И-НОР, поради което в компанията имат голяма чувствителност към древността. „Ние особено ценим историческото и културно наследство на цивилизациите, а Несебър освен, че има над 3000 г. история, впечатлява и с динамично съвременно развитие!”, не скри респекта си изпълнителният директор г-н Владимир Стоянов. Той лично посети кмета Николай Димитров, за да връчи дарението и да обясни специалното отношение именно към Несебър.

„В лицето на г-н Димитров виждаме гаранция за голямо европейско развитие и сме радостни, че именно в условията на криза, можем да предоставим на поверената му община тези консумативи, които ще са от полза за всички”, споделиха от КОХ-И-НОР. Ръководството на компанията приветства възпитателната програма на общината „Аз живея в Несебър”, която формира в съзнанието на младото поколение преклонение пред традициите и гордост от родовата принадлежност. 

В политиката на „КОХ-И-НОР  Хемусмарк” е залегнала сериозно социалната ангажираност и затова всяка година има практика да се прави такъв тип дарение. За целта ръководството избира определена социална група, към която да насочи своя жест. Николай Димитров оцени помощта с благодарност от името на всички жители на общината и особено от името на младите хора, които ще бъдат основните бенефициенти.





Ключови думи: дарение, Несебър, КОХ-И-НОР, Несебър, Николай Димитров, община,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |