В новините
 
08.10.2009 09:03   Новината е видяна 5825 пъти
Откриха първата площадка за деца с увреждания в Бургас

Откриването на първата площадка за деца с увреждания в Бургас днес /07 октомври/ се превърна в истински празник за присъстващите малчугани, гости и родители. За тържесвеното настроение се погрижиха децата от ЦДГ „Иглика”, от Дневния център на деца с увреждания „Свети Николай Чудотворец” и от спортния клуб към Съюза на глухите в Бургас. Забавни игри, шоколадови лакомства и много изненади получиха всички малчугани, присъстващи на детския празник.

Зам.-кметът по строителство Костадин Марков и зам.-кметът с ресор социални дейности д-р Лорис Мануелян отстъпиха прерязването на лентата на децата.

На празненството присъстваха още деца от ЦДГ „Брезичка”, Центъра за обществена подкрепа, Сружение с нестопанска цел „Интеграция”, Фондация „Достоен живот за млади хора с увреждания”, Центъра за настаняване от семеен тип „Ронкали” и спортните клубове „Параспорт”, „Вая” и спортен клуб към Съюза на глухите в Бургас.

Площадката, която се намира в един от най-просторните градски паркове – парк „Изгрев” в к-с „Славейков”, е комбинирана със съоръжения за игра и фитнес уреди, адаптирани специално за нуждите на децата в неравностойно положение.

Проектът е на стойност около 900 000 лв., отпуснати по капиталовата програма на Община Бургас.

На обширната територия на площадката, заемаща една-четвърт от парковото пространство, са разположени катерушка, комбинирана с пързалки, въртележка, 2 люлки, 3 баскетболни коша и повече от 10 специализирани фитнес уреди. По този начин наред със забавлението и игрите съоръженията ще помагат за укрепване и раздвижване на децата в неравностойно положение.

Всички уреди и катерушки са положени върху гумирано покритие, съгласно изискванията за безопасност и имат обозначения за приложение. Подстъпа до тях е осигурен със специална тактилна пътека за незрящи, а новопостроеният до площадката паркинг ще улесни придвижването на децата с увреждания до увеселителния кът.

Освен чудесно място за игри и забавления, детската площадка ще се превърне и в любимо място за отдих и почивка на млади и стари. Пространството около атрактивния детски кът е напълно благоустроено. Алейната мрежа е изцяло обновена, монтирани са 36 нови пейки, 30 кошчета, 2 чешми, нови градинки и нови осветителни тела.





Ключови думи: площадка, деца, увреждания, малчугани, глухи, Бургас, Центъра, фитнес, неравностойно положение,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |