В новините
 
08.10.2009 10:22   Новината е видяна 6656 пъти
Младите бургазлии сами могат да си спечелят нова рампа за скейтборд

По време на криза Община Бургас търси всякакви начини да осигури външно финансиране на свои инфраструктурни и други инициативи. В унисон с тази политика е подготвен и подаден проект за реновиране на спортна площадка за скейтборд, ролери и БМХ в к-с „Славейков”. Той участва в националния конкурс на „Еврофутбол” и ФРГИ /Фондация „Работилница за граждански инициативи”/ за финансиране възстановяването на открити и закрити пространства за активен масов спорт.
„Младите бургазлии от целия град могат съвсем сами да спечелят конкурса”, смята началникът на отдел „Спорт” в Община Бургас Веселина Деведжиева, с чието активно съдействие е подготвен проектът. За тази цел просто трябва да гласуват активно в интернет на адрес:

http://www.izberidasportuvash.org/poll/190-113-01102009burgas 

Организаторите на конкурса заявяват, че предложението, събрало най-голям вот, ще бъде реализирано приоритетно. Паралелно с това група от експерти (спортисти, представители на местната власт и медийните партньори на кампанията/ ще състави списък с предложение за финансиране на 20 от подадените проекти, от които ще бъдат одобрени 7 или повече. Общинска администрация се надява да спечели и в двете класации, за да е сигурно, че проектът ще бъде изпълнен, и призовава бургазлии да гласуват активно.
Общият бюджет за безвъзмездната помощ по конкурса е 56 000 лева. Максималният размер на безвъзмездното финансиране на един проект е 7000 лева. Кандидатите трябва да осигурят най-малко 30 % съфинансиране. Гласуването в интернет ще се извършва до 15 октомври. На същата дата ще бъдат обявени и резултатите. Две седмици по-късно ще започне подписване на договорите и изпълнението на проектите.
На територията на парк „Изгрев” в к-с „Славейков” се намира единствената по рода си спортна площадка в община Бургас със съоръжения за каране на скейтборд, ролери и БМХ. Паркът е разположен на границата на комплексите „Славейков” /втори по големина в гр. Бургас/ и к-с „Зорница”, които са с население съответно 40 000 и 15 000 души. Карането на скейтборд и БМХ спада към така наречените екстремни спортове, които са особено популярни сред младите хора. За безопасното им практикуване е необходимо наличието на модерни и безопасни съоръжения. Спортната площадка се състои от 2 рампи, които са в изключително лошо състояние и представляват реална опасност за здравето на гражданите.
Проектът на Община Бургас предвижда да се извърши реновиране на спортните съоръжения и благоустрояване на района.






Ключови думи: Община Бургас, финансиране, проект, спортна площадка, скейтборд, ролери, бургазлии,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |