В новините
 
09.10.2009 15:12   Новината е видяна 3216 пъти
Апатията отново завладя инвеститорите

Апатията  отново завладя инвеститорите
Димитър Георгиев, ЕЛАНА Трейдинг

По време на вчерашната сесия апатията отново завладя  инвеститорите на българската борса и те заеха изчаквателна позиция. Липсата на апетит и за покупки, и за продажби се отрази на оборота и той възлезе на малко над 800 хил. лева. Доста по-интересно бе представянето на индексите, които повлияни от щатските показатели, стартираха сесията със значителен ръст, но впоследствие продавачите надделяха и SOFIX, BGTR30 и BG40 приключиха на червено, съответно загубили 0.51, 0.23 и 0.44 процента от стойностите си. Единствено имотният BGREIT завърши с повишение от 0.87%.

Отново лидер по сключени сделки и оборот бе Централна кооперативна банка (149 сделки, 1273 хил. лв. оборот), като в резултат на активната търговия компанията загуби 0.68% от пазарната си капитализация. Сред най-търгуваните акции бяха „Еврохолд България“, Първа инвестиционна банка и „Енемона“, като всички те загубиха от пазарните си оценки. Сред малкото печеливши дружества се нареди Оловно-цинков комплекс с внушителна печалба от 8.62% и 34 807 лв. оборот.

Нямаше никаква  промяна на пазара за компенсаторните  инструменти. Цената на компенсаторните записи замръзна на ниво 0.25 лева. Търговията с поименните компенсационни бонове също се извършваше на ниво 0.25 лева, отново без промяна спрямо предходната сесия. 




Ключови думи: инвеститорие, банка, компенсаторни,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |