В новините
 
12.10.2009 15:28   Новината е видяна 2535 пъти
Представиха Бургас във френското списание „Revue periodique”

Френското списание за култура и литература „Revue periodique” посвети на Бургас юбилейния си 50-ти брой, чието издаване съвпада и с 10-годишния юбилей на изданието. По този повод неговият редактор Тончо Карабулков гостува през юли в града и се срещна с Йорданка Ананиева -  заместник-кмет по култура и образование. Още тогава той сподели своите добри впечатления от богатата културна програма на община Бургас. Тончо Карабулков е поместил в списанието авторска статия за Пясъчния фестивал, като снимки на две от скулптурите са намерили място върху кориците му.

Създателите на списанието - известната българска интелектуалка Юлия Кръстева и Тончо Карабулков, получиха от кмета на Бургас Димитър Николов специални поздрави за юбилея. По тяхна инициатива през 2004 г. в Париж е открит Български културно-информационен център.

На страниците на „Revue periodique” е публикуван още материал, посветен на бургаския „Булонски лес” - Морската градина. В превод на Димитрина Маринова - директор на Alliance Francaise в Бургас, е отпечатан текстът на емблематичната песен „Бургаски вечери”, чийто автор е поетът Иван Ванев. В съдържанието на броя намира място и статия от бургаската поетеса Роза Боянова - за ръководеното от нея литературно студио „Митични птици”. С преводна поезия участват много бургаски автори.

 

Ключови думи: култура, Бургас, Карабулков,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
Мебели Бургас | namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |