В новините
 
12.10.2009 15:31   Новината е видяна 4860 пъти
ПИАНО ПАДНА ДО ОРЛИН ГОРАНОВ НА ЗЛАТЕН КЕСТЕН 2009

Пианото на композитора  Нелко Коларов се строполи на сцената по време на рецитала на Орлин Горанов на шлагерния фестивал „Златен кестен 2009” в Петрич. Инцидентът се случи още на първата песен на гласовития оперно-естраден певец „Да започнем отначало”. Музикалният инструмент се откачи от стойката си и за малко не отсече краката на пианиста на Робин Гиб от „Би Джийс”. По чудо остана незасегнат от повреда и самият синтезатор, та любимецът на няколко поколения успя да зарадва почитателите в най-южния град на България с хитовете си. Около час Орлин Горанов изпълни някои от най-популярните си песни като „Светът е за двама”, „Заминават си птиците”, „Като дъх на утрин” и италианската канцонета „О, соле мио”. Певецът направи и ефектно шоу за публиката, като се включваше и в танците на балета от Югозападния университет „Неофит Рилски” - Благоевград. Дуетната половинка на Кристина Димитрова демонстрира и известното си чувство за хумор, като от дефекта с пианото направи ефект. „На следващата песен може да не ръкопляскате толкова силно, за да не падне пак”, пошегува се попзвездата преди да обяви второто си изпълнение. Орлин, а и останалите участници и организаторите не пропуснаха да благодарят за перфектното озвучаване на „Саламандър мюзик”.

Горанов заедно с композитора Тончо Русев, който  бе част от журито на фестивала, кмета на Петрич инж. Вельо Илиев и главния секретар на читалище „Братя Миладинови” Гичка Тренева връчиха наградите на 16-тото издание на „Златен кестен”. Първа награда за изпълнение спечелиха Лили Анастасова (за солисти) и формация „Бялата лястовица” от Генерал Тошево (за групи). Голямата награда за авторска песен – едноседмична почивка в 4-звездния спа хотелски комплекс „Бац”, отиде при Румен Стойков за парчето „Кресна – приказка любима”. Наградата на публиката си завоюва бащата на кмета на Каварна Цонко Цонев – Здравко Цонев за композицията „Петричанка”. За най-добър млад изпълнител бе отличена малката Мария Гугушева, която разплака публиката с „Облаче ле, бяло” подобно на Силви Вартан България в началото на 90-те. Голяма част от наградите бяха осигурени от бизнесмена Живко Караделиев, а водещ на вечерта бе Драго Драганов, който също зарадва публиката с няколко свои изпълнения.

Антонина  Бонева – директор на дирекция „Музика и танц” към Министерството на културата, под чийто патронаж се проведе „Златен кестен 2009”, изрази задоволството си пред музикалния шеф на шлагерния фестивал Захари Георгиев, че форумът се е превърнал в истинско музикално събитие не само за града, но и за страната. Тя изтъкна, че организаторите успяват да развиват фестивала и да търсят нови хоризонти, като се привличат млади участници и младежка публика, а за догодина „Златен кестен” има амбицията да стане най-големия балкански фестивал за градска и популярна песен.

 





Ключови думи: композитор, Орлин Горанов, шлагерен фестивал, Златен кестен, песен,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |