В новините
 
14.10.2009 10:20   Новината е видяна 9227 пъти
ПП ЛИДЕР вярва в невинността на директора на мина “Черно Море” Ангел Ангелов
Ръководството на партия ЛИДЕР очаква със заострено  внимание предстоящия процес срещу  директора на мина „Черно море”  инж. Ангел Ангелов за закупуване на гласове по време на кампанията за евровота през месец юни 2009 г.

     Считаме, че Ангел Ангелов се е доказал  през годините като безспорен професионалист и е изградил изключително доверие  в стотици свои колеги. За нас  е немислимо приравняването му с  дребен дилър на човешки съвести.

     Припомняме, че по време на евроизборите - районната прокуратура Бургас образува досъдебно производство за купуване на гласове. Шефът на мина „Черно море“ Ангел Ангелов бе обвинен в купуване на гласове в село Рудник по време на изборите за Европейски парламент./член 167, ал. 4 във връзка с алинея 2 от НK/.

     Обвинението бе, че Ангелов като директор на мината е назначавал работници срещу  техния вот за партия Лидер по време  на изборите. По време на дознанието бяха разпитани 48 свидетели и до момента не е известно някой да е потвърдил обвинението. Разследващите органи извършиха редица проверки и резултатът бе, че текучеството на персонала в мината през последния месец не е по-различно от това през всеки друг месец от последните две години. Така доносът, че били назначени 60 работника с тази цел отпадна като несъстоятелен още по време на проверките.

     Не  разбираме защо до момента все  още не разполагаме с обвинителния акт, нито лично Ангел Ангелов  го е получил. Научаваме за предстоящото дело от вестник “24 часа”. Не приемаме за редно една медия да разпространява тенденциозно подобна информация преди самото лице да е информирано и да му е връчен обвинителен акт от прокуратурата. Недоумяваме също така, въз основа на какво ще се базира обвинението в наказателното дело, при положение, че основното престъпление, което се разследваше по време на проверката към инж. Ангелов не бе установено.

     Очакваме  да видим обвинителния акт и силно  се надяваме  твърдения от типа “някой казал, че аз съм казал...” да нямат място в съвременното наказателно съдебно производство. Силно вярваме, че в България правото се основава на принципността и справедливостта и съдебната система не може да бъде използвана като репресивен апарат. Убедени сме, че сме правова държава, в която всеки неин гражданин може да се чувства невинен до доказване на противното. Вярваме, че истината ще излезе наяве.
 

     Кънчо Филипов – Председател на ПП  ЛИДЕР

     „Ще съдействам с цялата си енергия, с  всичките си компетенции и знания на правораздавателните органи, за да се достигне до истината. Целия си съзнателен трудов път съм извървял с достойнство и така смятам да го приключа” заяви Ангел Ангелов.




Ключови думи: партия ЛИДЕР, Черно море, Ангел Ангелов, мина,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |