В новините
 
22.10.2009 04:55   Новината е видяна 6563 пъти
Областна администрация Бургас с проектопредложение по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция

Областният  управител Константин Гребенаров присъства на Форум за партньорство по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция, организиран от Министерството на регионалното развитие и благоустройството на Република България и Турската международна агенция за сътрудничество и развитие на Република Турция.

Срещата се проведе в Одрин и в нея взеха участие губернаторите на граничните области Бургас, Ямбол и Хасково, колегите им от Одрин и Къркларели, Пламен Теодосиев - генерален консул на Република България в Одрин, генералният консул на Република Турция в Пловдив Джюнейт Явузджан, както и редица представители на регионалната и местна власт, на бизнеса, здравни, образователни и културни институции.

Форумът се организира по повод старта на Програмата за набиране на проектни предложения, който бе даден преди месец.

Две са приоритетните оси по които  може да се кандидатства за финансиране - устойчиво социално и икономическо развитие, и подобряване качеството на живот.

Гребенаров  приветства участниците във форума и изложи проектопредложението, с което Областна администрация Бургас желае да се включи в Програмата. А именно да кандидатства с проект за опазване на културното наследство и природните забележителности в трансграничната зона Бургас - Къркларели.

Исмаил Гюлчин - зам.-областен управител на Къркларели изказа желание двете области да бъдат партньори при разработването на проекта, което от своя страна ще даде основата на едно добро сътрудничество и конструктивен диалог за бъдещите им взаимоотношения.

С оглед на краткия срок за подаване на проектните предложения по Програмата – 28 Декември 2009г., предстои среща между областния управител Константин Гребенаров и валията на Къркалери Ченгиз Айдооду.




Ключови думи: областен управител, Константин Гребенаров, трансгранично сътрудничество, консул, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |