В новините
 
31.10.2009 09:17   Новината е видяна 6622 пъти
Сагата с фирма Бургасинвест ООД, чийто управител отказваше да дава отчет за дейността си, приключи.

Димитър Коточев е освободен от ръководната длъжност, но не и от отговорност, коментира зам.-кметът на община Бургас Красимир Стойчев.
На снимката вляво се забелязва, че Краси Стойчев се е научил как да се облича.  Определено присъствието в Общината му се отразява добре. Има няколко кила за сваляне, но вратовръзката, костюмът, кожената дреха са добре подбрани.

Заедно с новия управител на „Бургасинвест” Атанас Щерев той посети фирмения офис, за да бъде запечатан кабинетът на Коточев до неговото завръщане. Оказа се, че щом научил за освобождаването си, вече бившият управител заключил офиса на ул. „Шейново”№8 и пуснал служителите си в отпуск.

Днес те бяха повикани от зам.-кмета Красимир Стойчев, за да им бъде обяснено, че смяната на управителя не означава ликвидиране на фирмата. Даже напротив - Община Бургас ще подготви оздравителна програма за нея. На проверката в офиса на „Бургасинвест” присъстваха още Ивелина Стратева - нач.-отдел „Стопански дейности” в Община Бургас и Костантин Луков - зам.-председател на местния парламент.

Оттук нататък предстои проверка на фирмената каса, складова база, документация и сметки. Банките, с които е работила „Бургасинвест”, ще бъдат предупредени спешно да не разрешават никакви финансови операции без знанието на Община Бургас. Кабинетът на Коточев трябва да бъде проверен в негово присъствие. Ако бившият управител обаче не се появи в следващите няколко дни, той ще бъде разпечатан и прегледан от официална комисия.

За всички открити нередности ще бъдат уведомени компетентните органи.

Дружеството „Бургасинвест” ООД е създадено с участието на Бургас и още 8 общини, които не сметнаха за нужно да изпратят свои представители на повече от 10 поредни общи събрания на акционерите, като по този начин ги направиха нелегитимни.

До дългоочакваната развръзка и освобождаването на управителя Коточев се стигна след двегодишно разтакаване.

През това време Община Бургас многократно настояваше фирмата да представи своите годишни отчети. Въпреки това до днес не са  получени финансов резултат и начислен дивидент от дружеството за 2006, 2007 и 2008 г.




Ключови думи: Коточев, Бургас, Красимир Стойчев, управител, Бургасинвест, Община,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |