В новините
 
29.10.2009 10:37   Новината е видяна 5522 пъти
Корабчета с радиоуправление ще плават край „Стената на приказките”

Готов е идейният проект за възстановяване на „Стената на приказките” в Морската градина на Бургас. Този кът беше любимо място за игра на децата, но през 90-те години на миналия век започна да се руши прогресивно. Мерки за укрепване на съоръжението така и не бяха взети и то стана опасно за преминаващите хора. "Стената на приказките" и водното огледало до нея са изградени преди пет десетилетия и до днес районът около архитектурния ансамбъл не е благоустрояван.

В момента старата опасна конструкция е демонтирана.

Идейният проект за новата „Стена на приказките” предвижда тя да бъде изградена с нов дизайн. Вместо предишните апликации, в стената ще има отвори с различна форма, през които децата ще могат да преминават. Предвидени са тематични участъци, където малчуганите ще се учат да броят, да познават часовете върху циферблата и да тренират въображението си.

Край стената ще бъде оформен кът за най-малките и декоративно водно езеро с миниатюрен пристан, от който ще може да се пускат корабчета с радиоуправление.

Оттук нататък предстои изготвяне на технически проект и търсене най-напред на външно финансиране за реализиране на възстановителните дейности по европейските програми. Ако такова не бъде спечелено, Община Бургас ще изпълни проекта със собствени средства.




Ключови думи: Стената на приказките, Морската градина, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |