В новините
 
02.11.2009 12:19   Новината е видяна 4606 пъти
Разкрити престъпления
На 01.11.т.г. около 08.15 ч. полицейски служител от Районно управление на МВР Камено, след приключване дежурството му, е пътувал с личния си автомобил «Фолксваген голф - 3», с бургаска регистрация за дома си в с. Тръстиково. На около 1 500 м. по пътя от Камено в посока с. Братово, в близост до местността «Курията», полицаят видял товарен автомобил «ИФА», с бургаска регистрация - фекалка, да изсипва фекални води в канавката на пътя. В близост до товарния автомобил е установен собственикът му - 34 год. С.А. от Айтос. Служителят на реда попитал С.А. защо изхвърля фекалните води на неопределено за целта място в нарушение на нормативната уредба. С.А. влязъл в  кабината на товарния автомобил, веднага след което отишъл до полицая и сложил банкнота с номинал от 20 лв. в джоба на униформеното му яке, като го потупал по рамото и му казал да си тръгва, като не взема отношение за констатираното нарушение. В резултат на категоричния отказ на служителя да вземе парите, С.А. е задържан за срок до 24 часа, като срещу него е образувано бързо полицейско производство.

      Във връзка със заявения на 31.10.т.г. грабеж на руски турист, отседнал в Слънечв бряг - запад, служители от Районно управление на МВР Несебър, са предприели действия по «горещи следи», като са установени и задържани поръчителян на деянието - К.Х., 19 годишен от Бургас и извършителите - П.Д., 19 годишен и криминално проявения Г.Г., 21 год., и двамата от Бургас. Лицата са направили пълни самопризнания за извършеното деяние, а вещите обект на престъплението / 1 100 евро и 100 лв./ са предадени доброволно. Младежите са задържани за срок от 24 ч. в Районно управление на МВР Несебър.

      В резултат на действията на служители от сектор «Борба с организираната престъпност» към Областна дирекция на МВР - Бургас е разбит канал за контрабанден внос и износ на злато и златни накити, преминаващ през ГКПП Малко Търново. Престъплението е осъществявано по следната схема : фирмите - производителки на златни и сребърни накити, ситуирани в Истанбул, са предлагали на български партньори безпрепятствена доставка в България на поръчаните от тях изделия, срещу минимална надценка. За целта е използвана редовна автобусна линия, транзитно преминаваща през България, чийто шофьори пренасят златото в тайници през ГКПП Малко Търново, след което го предават на определено лице. Същото от своя страна се ангажира с дистрибуцията на продуктите в различни градове на страната. По обратния път от България към Турция се пренася златен скрап и пари, необходими за изработката на златните накити.

      Непосредствено след предване на стоката / златни накити в размер на близо 8 кг на стойност около 288 000 лв./ служители от сектор «Борба с организираната престъпност» към Областна дирекция на МВР - Бургас са задържали в края на м. октомври : 28 годишния Г.К. от Панагюрище, баща му - П.К., 53 годишен също от Панагюрище и Б.С., 38 годишен от Истанбул - водач на автобус от турската транспортна фирма «Вардар». Същите са задържани за срок от 72 часа, като в последствие мярката им за неотклонение е променена на «парична гаранция».

      Предстои извършването на експертиза, оценка на златните издлия и разпити на свидетели. Работата по случая продължава.




Ключови думи: Районно управление, Бургас, организирана престъпност», Областна дирекция, златни накити, ГКПП,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |