В новините
 
12.11.2009 07:04   Новината е видяна 5271 пъти
Министър-председателят Борисов: Доказваме, че в България престъпниците биват издирвани, задържани, екстрадирани и предавани на съда
Имам достатъчно основание да кажа, на базата на проведените в последните месеци успешни операции, че нещата в МВР вървят добре - заяви още премиерът. Той присъства на церемонията по подписване на Меморандум за разбирателство между министерствата на вътрешните работи на България и Литва. Министър Раймундас Палайтис награди колегата си Цветан Цветанов, главния секретар на МВР и служители, участвали в успешната операция по задържането на ключовата фигура на литовската мафия Хенрикас Дактарас.

      Литва има изключително добри практики в усвояването на средствата по инструмента Шенген. Именно опитът на страната, свързан с присъединяването към Шенгенското пространство и подготовката на България в тази област е един от акцентите на подписаният днес меморандум за разбирателство. Възможността за обмен между граничните полиции, съвместни проекти за обучение на българските правоохранителни органи и оперативното полицейско сътрудничество също са залегнали в документа. Проблемите на нашите две страни във време на криза са идентични - подчерта министър Цветан Цветанов. Той изрази задоволство от сътрудничеството между полицейските структури за залавянето на ключовата фигура на литовската мафия Хенрикас Дактарас.

      Този случай беше отбелязан като добра практика в цяла Европа - заяви литовският вътрешен министър Раймундас Палайтис. Той изрази лична благодарност на министър Цветанов и му връчи “Знак за отличие за образцово носене на службата”. Главният секретар на МВР Калин Георгиев получи Знак за отличие “Ангел Хранител”. Наградени бяха още директорът на Дирекция “Международно оперативно полицейско сътрудничество Димитър Георгиев, директорът на ГДБОП Станимир Флоров, директорът на ОДМВР-Варна Димитър Димитров и полицейски служители, участвали в реализацията, сред които и служители от ОДМВР Бургас.

      Задържането на Дактарас беше посочено като пример за успешно полицейско сътрудничество и на Срещата на върха в Европейския съвет - отбеляза министър-председателят Бойко Борисов, който присъстваше на церемонията. Доказваме, че в България престъпниците биват издирвани, задържани, екстрадирани и предавани на съда. Такива операции имат решаващо влияние за високите оценки, които получаваме в чужбина. Въпросът е партньорските служби да подадат информация и тогава българските им колеги правят перфектни реализации.

      В ситуация на безпаричие сме се постарали да дадем максималното на МВР. Очаквам от служителите на министерството да продължат борбата с контрабандата, наркоразпространението и наркотрафика, телефонните измами, отвличанията, грабежите. Имам достатъчно основание да кажа, на базата на проведените в последните месеци успешни операции, че нещата вървят добре - заяви премиерът.
Ключови думи: Раймундас Палайтис, Цветан Цветанов, Хенрикас Дактарас.,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |