В новините
 
12.11.2009 07:06   Новината е видяна 2246 пъти
Публичен дебат за влиянието на антените на мобилните оператори върху здравето ще бъде проведен в Бургас
Във връзка с многобройните сигнали и жалби от граждани относно разположението на антените на мобилните оператори и влиянието, което те имат върху здравето на хората, кметът на Бургас Димитър Николов и омбудсманът на града Таньо Атанасов организират публична дискусия с участието на представители на Българската академията на науките, Националния център по опазване на общественото здраве, Комисията за регулиране на съобщенията, университет „Проф. д-р Асен Златаров”, неправителствени организации, представители на мобилните операторите и граждани. Срещата ще се състои на 13 ноември /петък/ от 14.00 до 17.30 ч. в зала „Компас” на Интерхотел „България”. Целта на публичния дебат е да бъде внесена яснота по силно наболелия за обществеността въпрос - имат ли вредно въздействие електромагнитните полета от антените върху здравето на населението.

В рамките на срещата  ще бъдат представени и дискутирани  резултати от научни изследвания  и европейски практики в тази област. Очаква се да се вземат конкретни решения  за прилагане на успешно работещи европейски практики за мониторинг в Бургас.

Община Бургас ще поиска промени в наредбата  за контрол на антените на мобилните  оператори. Според действащата към момента нормативна уредба общинска администрация може само да констатира и да отправя сигнали към Националния център за опазване на общественото здраве, но не и самата тя да налага санкции. 
Ключови думи: Димитър Николов, Таньо Атанасов,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |