В новините
 
12.11.2009 07:09   Новината е видяна 4596 пъти
Дружество на българските фантасти
На 9 ноември в гр. Бургас се учреди Дружество на българските фантасти “Тера фантазия”. В него членуват автори от всички жанрове, свързани с фантастиката.. Първоначалният замисъл беше да се основе местно дружество, но поради големия интерес към сдружението, в него се включиха автори от цялата страна. Председател на Дружеството е Атанас П. Славов, изтъкнат български писател-фантаст, фантастолог, създател на уникални сборници с фантастика, издател. Атанас Славов е бургазлия, живеещ понастоящем  в София. Главен координатор на дейността е Емануил Арнаудов.

     Бургас  е отново първи в тази област. Припомняме, че през 1968 г. в града  ни е основан първия в страната клуб „Тера фантазия”, който през миналата  година празнува своята 40 годишнина. Юбилеят бе отбелязан с провеждането на първия в страната Фестивал на фантастичните изкуства. Националната проява включваше различни изяви на автори и изпълнители от жанровете литература, изобразително изкуство, театрално изкуство, музика, танц, видеоклип, компютърни и ролеви игри. С финансовата подкрепа на Община Бургас бе издаден и юбилеен сборник, включващ спомени и размисли на бургаски писатели-фантасти, библиографски справки, информация и фотоси от дейността на клуба, както и наградените творби от двата конкурса за фантастични изкуства, проведени от клуба през 2007 и 2008 година.

     На  Учредителното събрание на Дружеството  на българските фантасти бе взето  решение за обявяването на  конкурс  за фантастичен разказ от млади автори на средношколска възраст - 14 до 18 /19/ години. Конкурсът е пряко свързан с празника на града ни. Изисквaнето е тематична насоченост на фантастичните сюжети и действието да е свързано с Бургас и неговото миналото, настоящето и бъдеще, бургаския залив, морето и екологията. Обявяването на резултатите и награждаването  ще се състои на 16 декември т.г.  Да пожелаем на младите автори успех!




Ключови думи: Бургас, български фантасти,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |