В новините
 
12.11.2009 16:31   Новината е видяна 6245 пъти
СДС има огромен заряд, Любен Петров ще връща доверието.

 - Г-н Петров, защо се кандидатирате за лидер на СДС?

 За мен  СДС е кауза, една идея за  България.  В СДС съм влязъл, защото не е лидерска партия  и никога не е била. Тя беше  партия, която даде енергия на милиони хора, вкара България в ЕС и НАТО, даде модерна визия за страната ни и промени корено партийната система при нас. Но СДС трябва да бъде реформиран, за да се даде нова енергия и  нова визия.  Необходимо е  СДС от партия на прехода да стане модерна дясна партия, където думата капитализъм не е лоша дума.  Да се разбере, че капитализмът дава  възможност на хората да работят честно, да си плащат данъците, осигуровките. Активните хора да имат реализация в собствената си държава и да помагат на онеправданите, социално слабите и пенсионерите.   

- Изборите за председател и ръководство на СДС ще са на 29 ноември,  след вътрешнопартийно гласуване се избира този, който събере най-много гласове. Колко гласа ви трябват за балотаж?

 Процедурата в СДС е, че трява да има 50 плюс 1 от гласувалите, за да няма втори тур. Членовете на СДС са, доколкото знам, над 11 хиляди 500, при което никой  не може да даде сто процента гаранция за активността.  Затова аз навсякъде убеждавам хората, че трябва да учатстват и да гласуват. Всички емоции трябва да са фиксирани за политика, а не да се стига до крайносто и и изключвания. Аз съм убеден, че ще бъда един от сигурните хора, които ще бъдат на балотаж. Пожелавам, разбира се, успех и на останалите ми колеги.

 

- Мартин Димитров е фаворитът на  областната структура на СДС в Бургас. На какво се надявате в Бургас. Как ще ги разколебаете?

  Смятам, че тук има достатъчно хора, които, чувайки моята визия за управлението на СДС, за развитието,  за нормалните взаимоотношения, съм убеден, че ще ми повярват. Познавам много хора, с които  съм работоил през годините от бургаската организация  и независимо от колективното решение, съм убеден, че много хора ще гласуват за мен.

- Има ли братоубийствена война в СДС?

Не, по-скоро има искри, които припламват, припукват и това е за мен ролята на председателят да прави така, че да не се стига никога до това. Но в момента, виждате, има емоции, има енергия в СДС, но която трябва да е насочена към правене на политика, полезна на хората в Бургас, а не във вътрешно партийнио емоции.

- Как ще промените  СДС, ако спечелите?

 Аз съм  доказал, че мога да работя  с хора.  Печелил съм мажоритарно  кметски избори в София, район  Витоша. Хората ме уважават и  мислят, че съм добър кмет.  Изслушвам всички страни и винаги взимам безпристрастни решения на базата на конкретната ситуацията. Убеден съм, че това трябва да се случи и в СДС Бургас.  Трябва да се слушат хората и да им се дава визия за бъдещето и за управлението. Трябва да се бяга от личната конкретика. Има работа за всички в СДС Бургас, и аз съм убеден, че ако се прави само политика, това ще е  полезно за бургазлии и за СДС.

 Цитирам ви: “За съжаление вместо успешен проект Синята коалиция се превърна в танго за двама, в което СДС играе женската, а не водещата роля”…

  - Да, емоционално подходиме на националната конференция, но въпросът за дясното обединение сега е моментът да бъде търсен.  Това, което се направи за парламентарните избори и за евроизборите беше хубаво - една коалиция основно между СДС и ДСБ. Включихме земеделците, но видяхте, дори Венци Върбанов, се внесе жалба против него, сега нямаме вече и земеделец в нашата коалиция. Останаха само депутати  от СДС и ДСБ. Няма как това да е широко дясно обединение. Трябва да се съберат  нормалните, активните хора от   партиите в десницата, които бяха разпилени, които вече не са и в парламента. Но има много хора, активни млади, които трябва да бъдат в СДС, под една или друга форма  и трябва да работим заедно.  

- Ще бъде ли СДС  отново на власт?

 Аз съм  убеден, че СДС може да се върне във властта.  Наскоро едно изследване показа, че 56-57% от хората смятат, че СДС трябва да продължи да съществува. Има огромен заряд, който стои зад СДС и трябва отново да си върнем доверието. 




Ключови думи: Любен петров, СДС, партия, Бургас, избори,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |