В новините
 
13.11.2009 06:50   Новината е видяна 3800 пъти
Община Бургас търси варианти за облекчаване движението на пешеходците
Във връзка с искане на граждани за възстановяване на светофарната уредба на кръстовището пред хотел „Мираж”, комисията по транспорт в община Бургас се запозна на място с възможностите за движението на пешеходците. Становището на комисията е, че няма основание отново да се включва светофарната уредба и движението ще става съгласно  монтираната вертикална сигнализация, каквато е практиката на подобни места в Европа. На бул. „Стамболов” до хотел „Мираж” и „Мак Драйв” е разположена напречна пътна маркировка „Линия на изчакване”, а пешеходните пътеки периодично ще се освежават. За пешеходците се препоръчва ползването на съседните подлези.

Община Бургас проучва най-невралгичните точки по бургаските улици с цел евентуално поставяне на т.н.  пешеходни пасарелки, които поради малките си мащаби и липса на изисквания за висока товароносимост предлагат повече свобода за гъвкави решения по отношение на форма и разположение. Местата за изграждането им ще бъдат уточнени след доказана необходимост, съобразно броя на пешеходците и икономическа съобразност.

Търсят се възможности част от дейностите за оптимизиране на транспортната схема в Бургас да се обезпечат чрез  програма „Джаспърс” - по проекта за модернизация на градския транспорт, с който Община Бургас кандидатства за безвъзмездна помощ от ЕС.




Ключови думи: Бургас, пешеходци,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |