В новините
 
20.11.2009 12:59   Новината е видяна 3689 пъти
Областна администрация Бургас бе домакин на форум по Програма за трансгранично сътрудничество между България и Турция.

В Областна администрация Бургас се проведе работна среща за подготовка на съвместни проекти по програма за трансгранично сътрудничество между България и Турция. Идеята за работното посещение възникна спонтанно по време на участието на Областния управител Константин Гребенаров във Форума за партньорство, проведен през месец Октомври 2009г. в гр.Одрин.

Настоящата  среща е естествено продължение на тогавашната му визита, но този път в много по-работен вариант. На форума от турска страна присъстваха представители на образователната система, синдикатите, камарата на архитектите, камарата на инженерите, както и такива от неправителствения сектор. Делегати от същите сфери участваха и от страна на България.

Двучасовото обсъждане официално откри областният управител Константин Гребенаров, който приветства гостите и пожела след края на срещата да бъде подписан минимум един договор за сътрудничество между представители от Област Бургас и такива от гр. Одрин.

Заместничката му Златина Дукова също отправи поздрав към гостите, като изрази желанието си форума да бъде полезен и за двете страни, да се създадат бъдещи контакти и отношения между участниците.

Срещата продължи с презентация  на възможностите, които  имат страните за съвместно кандидатстване по проекти за финансиране по двете приоритетни оси на Програмата - устойчиво социално и икономическо развитие, и подобряване качеството на живот.

Гостите от Одрин изложиха конкретни предложения за съвместно реализиране на проекти, от своя страна българските им колеги отговориха доколко имат готовност да се възползват от тях.

В края на форума бе подписан и първият договор за сътрудничество в сферата на образованието. Целта му е да се обменят положителни практики, методи за работа и професионален опит между представители от предучилищното образование. Под споразумението подписи положиха Димитринка Топалова – директор ЦДГ 11 „Чайка” и Халил Сайалъ – организатор на проектите по ТГС в сферата на просветата.
 




Ключови думи: Бургас, проекти, сътрудничество,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |