В новините
 
01.12.2009 09:21   Новината е видяна 4357 пъти
Платихте ли си местните данъци?
Краят на месец ноември беше последният срок, в който бургазлии можеха да заплатят вноска за местен данък без начисляване на лихва. Съгласно закона сроковете за доброволно заплащане са различни за различните видове задължения.

Данъкът върху недвижимите имоти и таксата битови отпадъци се заплащат на четири равни вноски през годината в следните срокове: до 31 март (за 2009 г. до 30 април), до 30 юни, до 30 септември и до 30 ноември. За данъка върху превозните средства вноските са две: до 31 март и до 30 септември. Патентният данък също се заплаща на четири вноски: до 31 януари, до 30 април, до 31 юли, до 31 октомври. След изтичане на тези срокове, върху всяка вноска се начислява лихва, която към момента е десет пункта над основния лихвен процент на БНБ.

Дирекция „Местни приходи от данъци, такси и реклама” при Община Бургас обработва касови плащания за местни данъци и такса битови отпадъци на ул. „Александровска” №83. За неплатени задължения за минали години и за просрочени вноски за текущата година се издават актове и се изпращат покани за доброволно изпълнение. Връчването на документи на задължени лица, които не са открити на посочения от тях адрес, се извършва чрез съобщения в сайта от Община Бургас. За просрочените вземания се предприемат действия за принудително събиране. 




Ключови думи: вноска, данък, битови отпадъци, Община Burgas,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |