В новините
 
04.12.2009 10:51   Новината е видяна 5408 пъти
Осми Светиниколаевски православни образователни четения
За 8-ма поредна година православният духовно просветен енорийски център „Свето Възнесение Христово” при катедрален храм „Св Св. Кирил и Методий” - Бургас, с благословението на Негово Високопреосвещенство сливенски митрополит Иоаникий, организира национална научна конференция, посветена на българското православно образование. Тя се нарича „Осми Светиниколаевски православни образователни четения”.

Конференцията ще започне на 3 декември от 14.30 часа във Военен клуб - Бургас, и ще продължи на 4 декември от 09.00 часа на същото място. 48 ще бъдат представените доклади, в две секции - „Православие и образование” и „Православие и краезнание”.

Пленарното заседание ще бъде водено от проф. дсн. Веска Живкова. Интересни научни доклади ще представят доц. д-р Татяна Борисова от СУ „Климент Охридски” - факултут по предучилищна и начална училищна педагогика на тема „Ролята на художествения текст в обучението по религия в началното училище”, и отец Захарий Дечев на тема „Научна обоснованост на методиката на обучението по православно краезнание в църковното училище”. След пленарното заседание 15 младежи от неделното училище ще представят свои православно-краеведски съобщения от теренните проучвания, извършени от тях през лятната ваканция по време на православно-краеведската експедиция „Близнак 2009”.

Конференцията се оранизира съвместно с БСУ, Община Малко Търново и Общински исторически музей - Малко Търново.

Един от основните проблеми за дискусия ще бъде религиозното образование и възпитание на подрастващите в съвременното българско общество. Участници в конференцията ще бъдат университетски преподаватели от много висши учебни заведения в страната.




Ключови думи: Бургас, православно, Православие,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |