В новините
 
15.12.2009 08:50   Новината е видяна 5980 пъти
Младежкият културен център в Бургас посреща Коледа с „Концерт на отличниците”

С „Концерт на отличниците” Младежкият културен център в Бургас ще отбележи наближаването на най-светлия празник в годината – Рождество Христово. В него ще вземат участие най-изявените представители на школите в центъра. Тържественият концерт ще се състои на 18 декември /петък/ от 19.30 часа при вход свободен в изцяло обновената зала № 1 на МКЦ.

      Програмата ще включва най-добрите изпълнения на Детски хор „Милка Стоева”, Танцова школа „ДЮН”, Клуб по спортни танци „Бургас 75”, Брейк клуб „Блек Стайл”, Младежка театрална школа и Фолклорен ансамбъл „Емона”. Артистичните школи на центъра са известни със своите многобройни постижения и награди.

     През  тази година Детски хор „Милка Стоева”  спечели престижната 2 награда от фестивал за хорово изкуство в Анталия /Турция/. Малките солисти на хора спечелиха 9 първи и 5 втори места от международни и национални конкурси в Бургас, Пазарджик, Несебър и София. Хорът е носител и на Наградата на Столична Община от конкурса „Орфеева дарба” в София. Художествен ръководител и диригент на хора е Светла Стоева.

     Танцьорите  на Танцова школа „ДЮН” и Брейк клуб „Блек Стайл” с ръководители Петя Стойкова и Христо Андонов са носители на ежегодни първи награди и Гран При от национални конкурси за модерен танц и Брейк денс, както и на международни призвания от световна величина /6 и 3 място от Световния хип-хоп шампионат в Германия през 2008 г./.

     „Бургас 75” е най-добрият клуб за състезателни танци в България. През 2009 г. клубът завоюва 7 шампионски, 3 вицешампионски и 2 бронзови отличия от регионални шампионати за спортни и латино-американски танци. Малките състезатели на клуба авторитетно представиха Бургас и в първото издание на нашумялото телевизионно шоу „Вип Денс”, завоювайки титлата „Любимите деца-танцьори на България”. Ръководител на клуба е Андрей Тодоров.

     Тази  година Фолклорен танцов ансамбъл „Емона” /с ръководител Никола Гинов/ отпразнува своя 35-годишен юбилей. Ансамбълът е с многобройни участия и отличия от международни фолклорни фестивали.

     2009 г. бе успешна и за Младежката театрална школа с ръководител Румен Велев. Младите артисти спечелиха 3 първи награди от национални конкурси за театрално майсторство в Бургас и Русе. Освен колективните отличия артистите получиха още 3 награди за главна роля и 3 за поддържаща.

     В МКЦ функционират още и Школа по стъклопис /с ръководител Мария Шурелова/, Школа по батик /с ръководител Росица Дулева/ и Школа по детски мозайки /с ръководител Райна Рачева/, чиито възпитаници представиха страната ни в международна изложба на мозайки за възрастни в Равена, Италия.

     Освен продукцията на школите в културния център, коледният концерт на отличниците ще отбележи и пускането в действие на зала № 1, ремонтирана от Община Бургас. Той бе част от проекта „Подобряване на културната инфраструктура в Община Бургас”, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие” и Европейския фонд за регионално развитие.

     Друга част от ремонтните дейности по проекта  бе и обновяването на спортния басейн в Младежкия културен център. 
 




Ключови думи: културен, Бургас, школи, концерт, Милка Стоева, Танцова школа, спортни танци, Бургас, Фолклорен ансамбъл,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |