В новините
 
16.12.2009 07:31   Новината е видяна 5397 пъти
Областният управител Константин Гребенаров откри представителна плоча-лого, символ на Военноморска база Бургас

Нов символ от индийски гранит получи най-голямото военноморско съединение на България, по случай своята 65- годишнина.

Инициативата  за изграждането му е на личния състав на поделението, под егидата на областния управител Константин Гребенаров.

Внушаващия  монумент с размери шест на три метра е построен за по- малко от месец и от днес ще радва местните жители, туристи и гости пътуващите към Южното Черноморие – основна пътна артерия в Бургаска област.

„Искам да благодаря на всички, които въпреки финансовата криза и трудностите на ежедневието ни се включиха със средства и труд в тази благородна кауза, а именно района на кръстовището за село Атия и входа на военното поделение да получи своя модерен и съвременен облик.”, откри събитието Гребенаров

С плакет на областна администрация Бургас и  почетна грамота губернаторът изрази признателността си към дарителите. Сред които: кметът на Община Бургас, г-н Димитър Николов, фирмите - Гранити ЕООД;„Военно строителство инженеринг” ЕОО, Бургасцвет-90-Танев”, ЕООД, Андела АД, НИТИ - ЕАД - гр.Казанкък, Пътно поддържане " Интерком Роуд " ЕООД, Стоункомерс.

След награждаването областният управител и Вицеадмирал Кавалджиев, заместник щаб на отбраната, прерязаха лентата на представителната плоча – лого.

„Кампанията за облагородяване и създаване на безопасни условия за преминаване в района на това кръстовище е отворена и всеки, който не се е включил има възможността да го направи, защото винаги има какво още да се желае”, заяви в заключение Гребенаров.

Тържествената програма продължи с ритуал по поднасяне  на венци и цветя на военния  мемориал и отслужен мобелен за здраве в църквата „Света Мина”.

Сред официалните  гости присъстващи на мероприятието  бяха кметът на Община Бургас Димитър  Николов, кметовете на Община Созопол - Панайот Рейзи, гр. Черноморец - Добри Добрев и на с. Атия – Ренета Стоева, военни, духовенство и фирмите, помогнали за изграждането на знака.




Ключови думи: пАтия, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |