В новините
 
16.12.2009 07:54   Новината е видяна 4266 пъти
Кмет и министър стиснаха ръце за нова социална трапезария в „Меден рудник”

Кметът на Бургас Димитър Николов и министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов стиснаха ръце за отварянето на обществена трапезария за социално уязвими граждани в „Меден рудник”. За тази цел Общината ще предостави свое помещение в най-големия бургаски комплекс и ще подаде съвместно с БЧК – Бургас проект за финансова помощ от фонд "Социално подпомагане" към Министерство на труда и социалната политика.                           
Документите ще бъдат подготвени по най-бързия начин, за да се спечелят може би последните свободни средства по тази програма.
Кметът Николов и министър Младенов постигнаха съгласие по този въпрос, докато бяха на посещение в социалната трапезария на ул. "Оборище" 95, която наскоро отвори врати и работи по същия модел.
При визитата си край морето Тотю Младенов проведе среща с директори и представители на всички социални институции в Бургас. Домакин на форума беше областният управител Константин Гребенаров. В него взеха участие кметът Николов, заместникът му д-р Лорис Мануелян, синдикални лидери и бургаски народни представители.
По време на срещата Тотю Младенов заяви, че има амбицията през следващата година МТСП да усвои 250 млн. лв. по ОП „Развитие на човешките ресурси” за преквалификация на безработните, пък и на работещите българи. Според него бизнесът у нас в момента търси около 4000 квалифицирани специалисти, които липсват на нашия пазар. Чрез курсовете за преквалификация може да се решат част от проблемите и на безработните хора, и на бизнеса, смята министър Младенов.






Ключови думи: Бургас, Николов, Тотю Младенов, бургаски,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |