В новините
 
18.12.2009 06:14   Новината е видяна 4969 пъти
Общината: Да посрещнем 2010-та с пълен комплект крайници, очи и уши !!!
Кметът Димитър Николов забрани употребата и нерегламентираната продажба на пиротехнически изделия на територията на община Бургас по време на коледните и новогодишни празници.

Според точната формулировка на кметската заповед, се забранява употребата на пиротехнически изделия с увеселителна цел и други запалителни материали, паленето на огън и хвърлянето на горящи предмети на обществени места.

Забранява се също така извършването на търговска дейност с всички видове пиротехнически изделия с увеселителна цел без съответното разрешение, извън разрешените /определените/ за целта места, съобразно разпоредбите на Закона за контрол над взривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпасите.

При неизпълнение на настоящата заповед, на нарушителите и на лицата, допуснали извършване на нарушение, ще се търси административно-наказателна отговорност.

Заповедта е връчена на Регионално звено "Полиция" при Областна Дирекция на МВР - гр. Бургас и Дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" при Община Бургас, за сведение и изпълнение.

Общинска администрация се обръща към всички бургаски родители с призив да поговорят с децата си и да им обяснят възможните последствия от невнимателното боравене и въобще от боравенето с пиротехнически материали.




Ключови думи: пиротехнически изделия, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |