В новините
 
20.12.2009 15:24   Новината е видяна 9184 пъти
Община Поморие полага специални грижи за децата с увреждания

От днес Поморие има две нови социални придобивки, посветени на грижата  на децата.  За най-малките жители с увреждания врати отвориха логопедичен и рехабилитационен кабинет. Те се помещават на общинския етаж в хотел „Манц” и са филиали на Центъра за обществена подкрепа в Поморие. 
 

Рехабилитатори  и логопеди, осигурени от община Поморие и сдружението на майките на децата с увреждания „Свети Мина” , целодневно ще обслужват 58 деца от морския град. До момента грижата за местните деца със специални нужди е била ежедневно изпитание, тъй като на родителите се е налагало да пътуват до Бургас, за да намерят единствено там необходимата помощ.

Отец  Иван Стойков от храм „Света Богородица”  благослови мястото. С  много топлина пожела на всички деца, които посещават тези кабинети  да получат подобрение и пълно излекуване. Лентата преряза кметът на града, инж. Петър Златанов, като сподели, че в години на трудност всяка доброта умножава своята сила. След това специално благодари на дарителите от фондация „Има надежда за всички”, осигурили средствата за двата кабинета и връчи специална благодарствена грамота на управителката Галина Хрусафова. „Благодарим ви, че отворихте сърцата си за доброто и с човешката си топлина сгряхте детските души” каза с признателност Златанов.

Община  Поморие и сдружение „Свети Мина” се погрижиха и за празничното настроение на болните деца. Почерпка и подаръци зарадваха поморийчетата, а техните връстници от II клас на училище „Иван Вазов” ги поздравиха с коледна програма.

С откриването на двата  кабинета, в Поморие  се слага началото на създаване на цялостен рехабилитационен център за деца със специални  нужди. Инж. Петър Златанов подчерта изключителната важност на проекта и заяви, че ще работи упорито в тази посока, като разчита в капиталовата програма на община Поморие за 2010 година да бъдат предвидени пари за изграждането му.




Ключови думи: Поморие, рехабилитационен, община, свети Мина,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |