В новините
 
05.01.2010 14:01   Новината е видяна 3929 пъти
Сезонен спад с 35% в цените на големите круиз компании
„Сравнителният  анализ, който правим регулярно показа спад с 35% на цените за круизи с отплавания през първата четвърт на 2010”, казва Илиян Иванов, акредитиран круиз експерт към Българското круиз общество. „Никога досега в историята на круиз индустрията не е имало по-подходящо време за пътешествия по вода – световното икономическо свиване и спадът на резервации от американския пазар, който формира 78% от пазара на круизи в света, пускането на все по-големи круиз кораби (до 2012 ще бъдат пуснати на вода 35 мега-лайнера, които значително ще увеличат предлагането в условията на намалено търсене) изтегля цените надолу и прави круизите още по-примамлива алтернатива за активна почивка” допълва той. 

По данни  на Българско круиз общество, 3-дневен круиз между Маями и Бахамските острови започва от 133 евро на човек, настанен в двойна каюта. Най-общо, в цената на круиза са включени нощувките на борда, храната, някои напитки и забавленията. Круизът е прекрасно допълнение ако така или иначе пътувате до дадена дестинация по бизнес или на гости. В рамките на няколко дни може да посетите и проучите градове, в които в последствие да се върнете за по-дълго.   Важен стимул е и отпадането на визите за български граждани в много страни по света, намаляването на цените на самолетните билети, както и на хотелските нощувки. Важно е да се отбележи, че круиз за пасажерите, посещаващи Ямайка и Хаити не се изисква виза, стига да не се нощува в хотел на брега. Ако досега сте плавали с икономични и нискотарифни круиз линии, при създаващите се условия с малко доплащане може да си позволите по-висок клас кораби, съответно - по-стойностно преживяване.

По данни  на Асоциацията на международните круиз  линии, над 90% от пасажерите посочват, че са „доволни” или „изключително доволни” от ваканцията на круиз както и от съотношението цена-качество. Круиз пътешествието обикновено се планира минимум месец и половина преди отплаването за да имат пътниците по-голям избор на каюти и по-изгодни цени. В момента вече се пълнят каютите за 14-ти февруари, мартенските и великденските празници. 
Ключови думи: цени, круизи, круиз, туризъм,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |