В новините
 
07.01.2010 03:05   Новината е видяна 3960 пъти
Държавата, в лицето на Областният управител Константин Гребенаров, връчи първото знаме на Областният съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва /СОСЗР/

По време на последния си конгрес Централният съвет на /СОСЗР/ получи свое знаме лично от президента и върховен главнокомандващ Георги Първанов. Знамето е изработено от коприна, в националните цветове – бяло, зелено и червено. От едната му страна са изписани името на организацията и държавните граници, а от другата – под надписа „С нам и Бог” са изобразени кръст с корона, лъв, саби и думите „За Република България”. Същите знамена бяха изпратени преди Коледа до областните управители, които трябваше да ги връчат на Областните съвети на /СОСЗР/.

„Съюзите  на запасните офицери и подофицери винаги са имали знамена, наш дълг е да възстановим тази традиция. И във всички устави на съюза знамето не само съществува, но Централният съвет и местните структури имат свои знамена”, коментира идеята за проектиране и изработване на новото знаме, авторът му полковник от запаса  Иван Иванов.

В началото на тържествения богоявленски водосвет  по повод Йордановден Областният управител Константин Гребенаров официално връчи новото знаме на председателя на Областния съвет на /СОСЗР/капитан първи ранг Милан Миланов.

Знамето бе осветено и благословено от сливенския митрополит Йоаникий.

След ритуала  по връчването му губернаторът се включи в литийното шествие за спасяване на Светия кръст и поднасянето на венци и цветя по повод 162 години от рождението на Христо Ботев.




Ключови думи: знаме, кръст,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |