В новините
 
07.01.2010 20:30   Новината е видяна 5424 пъти
Кризата провокира новата галерия „Неси“

Шампанско ознаменува новия дом на познатата галерия „Неси“, която вече ще посреща приятели в модерната сграда на ул. „Хан Крум“. Неси Колева и семейството й поканиха снощи дългогодишните си партньори да споделят заедно радостта от новата придобивка.
„Нямах никакво намерение за ново помещение, толкова си обичах старото място до операта, че още жаля за него. Колкото и парадоксално да звучи – кризата е виновна да отворя този нов дом. През лятото се разбра, че помещението тук остава без наематели и с подкрепата на съпруга ми се реших на тази стъпка“, не без вълнение разказа вчера Неси.
Всичко в интериорно отношение е правено специално за галерията – от допълнително вдигната стена пред единия прозорец през тухлената, изградена, за да напомня 100-годишната сграда, до постелката на входа, с втъканото „арт“. Окачкаващата система за картините е по-модерна, подът в по-дискретния край е покрит със специален паркет от дъб и реден с нетрадиционна фуга, а белите шкафове и етажерки са дело на дърводелеца Христо Янков. Освеженото лого на галерията пък е вдъхновено от художничката Мирослава Андонова.
Снощи Неси Колева, подбрала за случая изискан черен тоалет, едва успяваше да се справи с огромните букети цветя, да вдигне наздравица, да отдели внимание на всеки, дошъл да я поздрави.
Спцециално за събитието бяха изложени творби на художниците, участвали в основаването на галерията преди 12 г. - Лидия Кунева, Дамян Заберски, Ненко Токмакчиев, Ненчо Русев, Никола Станчев, Георги и Николай Янакиеви, Йордан Маринов. Публиката може да види произведенията и следващата седмица, а първата самостоятелна експозиция в новото артпространство ще бъде на бургаския художник Стойко Даскалов.

Автор: Йорданка ИНГИЛИЗОВА
http://www.factor-bs.com/news-12738.html

Ключови думи: Неси, галерия, Георги Дниев, Лидия Кунева, Дамян Заберски, Ненко Токмакчиев, Ненчо Русев, Никола Станчев, Георги и Николай Янакиеви, Йордан Маринов,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |