В новините
 
02.02.2010 06:33   Новината е видяна 3861 пъти
Изпълнение Заповед на Кмета на Община Несебър за премахване на метален портал на входа на НСА в м. Акротирия, Община Несебър
Към настоящия момент за имотите в м. Акротирия, Община Несебър има висящи съдебни спорове по жалби на Национална спортна академия /НСА/, община Несебър и частни лица. В тази връзка единственият компетентен орган, съгласно Закона и Конституцията на Република България, който може да се произнесе относно исканията на спорещите страни е единствено и само Българският съд.

      Компетенциите на Областния управител не позволяват да се намесва пряко и да отсъжда в полза на която и да е от заинтересованите страни.

      Припомняме обаче, че всичките действия на Константин Гребенаров по този казус са изцяло насочени към решаването му по пътя на диалога и преговорите. Областният управител проведе редица срещи с всяка една от страните в спора, като до последно търсеше начин и възможност проблема да бъде решен извън съда, на базата на взаимен компромис, както от страна на НСА, така и на собствениците на земите.

      Съгласно  правомощията си със своя Заповед от 25.09.2009г. Гребенаров назначи специална комисия от експерти, която до средата на месец Февруари 2010г. трябва да се произнесе по всички жалби и преписки постъпили в Областна администрация от заинтересованите страни.

      Припомняме  още, че Акт за публична държавна собственост, утвърден от Областния управител на 17.09.2009г е издаден единствено и само за сграден фонд на Спортна база. Актът има само констативен характер. Показателно по случая, че не е актувана земя е и фактът, че в графа „ граници на имота” няма посочени такива. Въпросният акт се отнася само за сградите, като не включва временни обекти. В периода когато са реализирани сградите е съществувала само държавна собственост, поради което не е било необходимо държавата да учредява сама на себе си право на строеж. Реституцията на имотите се случва по- късно във времето, след построяването на сградите. Безспорно сградите, върху имотите предмет на спора, са строени  в миналото от държавата, респективно от учебното заведение.

      В заключение, мнението на Областния управител относно днешния случай с премахването на металния портал на входа на НСА е, че влезлите в сила съдебни актове трябва да бъдат изпълнени доброволно или със съдействието на Полицията и да се изчака решението на съда по останалите висящи жалби.




Ключови думи: Несебър, съдебни жалби, Гребенаров, държавна собственост,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |