В новините
 
03.02.2010 07:33   Новината е видяна 8813 пъти
Осемнайсет са кандидатите за ИТ проект на годината
Общо осемнайсет технологични проекта в категориите “Корпоративен сектор” и “Държавни организации” се състезават в годишния конкурс “ИТ проект на годината”. Събитието, посветено на отличаването на успешните технологични решения в страната, се провежда за шеста поредна година и се организира от в. Computerworld България с подкрепата на Банка ДСК.
Победителите ще бъдат обявени на специална церемония, която ще се проведе на на 9 февруари, вторник, от 19.00 ч. в зала “Средец” на столичния хотел “Шератон”. Заместник-министърът на транспорта, ИТ и съобщенията Първан Русинов ще връчи голямата награда в категория "ИТ проект в държавна организация”, а победителят в “ИТ проект в корпоративния сектор” ще получи приза си от Юрий Генов, началник управление “ИТ операции” в Банка ДСК. Кредитната институция осигурява паричните награди на първенците в конкурса.
Целите на инициативата са да открои най-значимите ИТ проекти през изминалата 2009 г., да популяризира опита в изграждането на информационни решения, натрупан в българските организации и да предостави информация за мащабите на използване на ИТ у нас и за ролята на технологиите в българските компании, предприятия и институции.
Кандидатурите бяха набрани в рамките на миналата година на първия етап от състезанието и бяха представени в едноименната рубрика във в. Computerworld България. Победителите в двете категории се определят от експертна комисия, включваща компетентни представители с познания и опит в сферата на информационните системи и технологии. Председател на комисията е Никола Няголов, старши мениджър “ИТ консултантски услуги” в KPMG България, а членове на журито са Александър Апостолов, председател на УС на Българската асоциация по управление на проекти, Веселин Янков, изпълнителен директор на БАИТ, Георги Брашнаров, председател на БАСКОМ, Георги Шарков, директор на Европейския софтуерен институт (ЕСИ) Център България, Тотка Чернаева, началник отдел „Технологии на информационното общество“ в МТИТС, Юрий Генов, началник управление "ИТ операции" в Банка ДСК и Недялка Йоловска, управител на ICT Media.
Сред критериите с най-голяма тежест, според които експертното жури ще номинира ИТ проектите на победителите, са обществена значимост, успешно изпълнение и комплексност – при държавните ИТ проекти, и успешно изпълнение и ефективност – при корпоративните технологични решения.






Ключови думи: computerworld, IT,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |