В новините
 
23.02.2010 07:04   Новината е видяна 5639 пъти
Пролетното почистване в Бургас започна

В резултат на лошото време и обилните валежи тази година традиционното пролетно почистване в Бургас започна по-рано от предвиденото. По нареждане на кмета Николов от днес стартира събирането на всички найлонови и хартиени отпадъци натрупани покрай брега на Бургаското езеро, известно като „Вая”.
Сметопочистващата акция стартира от моста /връзката на „Вая” с морето/ и до края на седмицата ще премине по маршрута кръстовище Бургас-Созопол-„Меден рудник” – ул. „Захари Стоянов” – път Е-87 – Горно Езерово.
В акцията са ангажирани 3 самосвала, една фадрома и 17 служители на сметопочистващата фирма „Титан”. Същата група преди време почисти отпадъците край района на бившия кораб „Чайка” и спаси няколко бургаски квартала от найлоновите торбички.
До момента са извозени над 5 самосвала с отпадъци, а до края на деня се очаква да бъдат събрани общо над 700 чувала с боклуци. Заедно с това се почиства и уличното платно от тръстиката и др. отпадъци, събрани от вятъра.
Още тази седмица ще бъде направен обход на цялата територия на общината, за да бъдат регистрирани нерегламентираните сметища. Очаква се до 10 март да бъде изготвен план-график, след което да започне пролетното почистване в кварталите и съставните селища на общината.






Ключови думи: вая, езеро, езеро вая, езеро бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |