В новините
 
22.02.2010 07:13   Новината е видяна 2433 пъти
Колежът по МТ&М се включва в кампанията „Спаси образованието сега”

Колежът по мениджмънт, търговия и маркетинг е едно от първите висши училища, на територията на което ще се проведе дискусия за реформата на образованието у нас. Тя е част от националната кампания на младите хора и Министерството на образованието, младежка и науката под надслов: „SOS - спаси образованието сега”, стартирала официално в неделя.

Целта е да съберем идеи за промяна на нормативната уредба, начина на преподаване и мениджмънт на висшите училища, финансирането и въвеждането на ваучерната система, обясниха от академичното ръководство на Колежа. Мобилността на студентите е ключово понятие за модерното образование, затова подкрепяме изцяло идеята за взаимно признаване на образователните кредити, въвеждането на общи критерии за присъждане на научните степени и звания и изработването на нов модел за акредитация и рейтинг на университетите, добавиха оттам.

От Колежа по МТ&М припомниха, че като член на Асоциацията на частните висши училища в България, в края на миналата година са подписали Харта за социално отговорно партньорство и модернизация на висшето образование у нас. Документът апелира за засилване на приложния аспект на българското образование и наука, насърчаване на академичното предприемачество, трансфера на нови умения и компетентност, качество и иновативност.

Идеите на висшето училище съвпадат и с целите на младежката кампания за реформа на образованието у нас. Младите хора искат да останат да учат в България, да получат реални знания, а не просто диплома, да няма корупция в университетите, за което ги подкрепяме изцяло, обясниха от Колежа.


Ключови думи: училища, образование,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
Мебели Бургас | namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |