В новините
 
25.02.2010 06:56   Новината е видяна 4407 пъти
Премиерът впечатлен от АГРА 2010
Отлична изложба, видях много интересни неща, българските компании се представят добре – така описа впечатленията си от АГРА 2010 министър-председателят  Бойко Борисов. Близо час той разглеждаше щандовете на  Международната селскостопанска изложба, която се провежда в панаирния комплекс в Пловдив.

Премиерът беше толкова впечатлен от експонатите, че лично помогна да се вдигне бялото покривало над премиерен  модел брана на известна българска компания за селскостопанска техника, която е наела цялата 7-а палата, за да покаже новите си изделия. С  минзухари го посрещнаха на щанда на Селскостопанската академия. Кошници с ябълки и орехи му подари екипът на Института по овощарство. Бойко Борисов опита и новия сорт български чери домати, които са с по-високо съдържание на витамин С и вещества, предпазващи от рак и стареене. Той е селектиран от Института по зеленчукови култури.

Нали тук няма ГМО, попита Борисов, когато видя лимоните гиганти, тежащи над 1 килограм,  на щанда на Аграрния университет. Учените го увериха, че са произведени по биологичен път.  

За българското селско стопанство се отварят много добри перспективи, заяви министър-председателят, припомняйки, че само за 2 месеца в него са влезли 762 милиона лева, размразено е финансиране и по други програми, а също – и срещата на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов с еврокомисаря по земеделие Дачиан Чолуш в Брюксел.

В началото на март очакваме и комисаря по енергетиката, по-нататък и другите ще посетят България, съобщи Бойко Борисов.

Общо 74 нови продукта демонстрират участниците в АГРА 2010, която се провежда от 23 до 27 февруари в Международен панаир Пловдив. Представени са експонати на 450 фирми от 26 държави.


Ключови думи: изложба, АГРА, селскостопанска, Пловдив,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |