В новините
 
09.03.2010 12:53   Новината е видяна 5966 пъти
Кметът обяви война на дупките по пътищата в Бургас

Кметът Димитър Николов предупреди пътноподдържащите фирми, че ще продължават да плащат за своя сметка ако не извършват качествени ремонти по бургаските улици. Това касае, както аварийното запушване на зейналите от лошото време дупки, така и извършването на цялостни реконструкции на уличните платна.
На нарочна среща в Общината, освен представители на пътноподдържащите фирми, присъстваха още членове на комисията по контрол на качеството на ремонтно-асфалтовите дейности и членове на постоянната комисия по транспорт и съобщения към Общински съвет, главният архитект на Община Бургас Веселина Илиева, териториалните директори, директорът на дирекция „Строителство” арх. Атанасова, омбудсманът Таньо Атанасов и представители на фирма „Титан” – Бургас.
Кметът Николов обяви, че общинска администрация ще продължи да има завишени изисквания към качеството на работата на фирмите, отговарящи за поддържане на уличните настилки в общината.
Четири- степенна стратегия представиха общинските съветници от комисията по СМР, включваща цялостна реконструкция и изграждане на нови улици, частична рехабилитация на улични платна, аварийно закърпване на дупки и увеличаване гаранциите на ремонтите дейности.
Причината за множеството дупки по бургаските улици се крие в тежките зимни условия и тоновете луга и сол, използвани за почистването им, заявиха представители на снегопочистващата фирма.
Градоначалникът призова пътноподдържащите фирми да запълват пукнатините по улиците преди да са станали дупки, да осъществяват завишен контрол върху качеството на асфалтовите смеси, материалите, които използват, изпълнението и спазването на сроковете, дори ако се наложи да работят в събота и неделя.
Подобрена ще бъде и координацията между териториалните директори, пътноподдържащите фирми, общинската администрация и комисията по контрол на качеството на строително-монтажните работи /СМР/ към Общински съвет – Бургас.
Предстои съставянето на график на пътните участъци с най-наложителни ремонти, като с приоритет ще бъдат големите пътни артерии с натоварен трафик и маршрутите на градския транспорт. Териториалните директори ще поддържат ежедневен контакт с фирмите като подават информация за състоянието на кварталните улички и участват активно в контрола на аварийните пътни ремонти.






Ключови думи: Николов, пътноподдържащи, фирми, бургаски, Общински, териториални директори, Бургас, администрация,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |