В новините
 
09.03.2010 13:02   Новината е видяна 5785 пъти
Дейностите по пролетното почистване на Бургас продължават
180 чувала с битови отпадъци са събрани за ден в бургаските села Черно море и Рудник, въпреки лошото време. Акцията е част от традиционното пролетно почистване в община Бургас, която тази година стартира още на 22 февруари със събиране на отпадъците покрай брега на езерото „Вая”.
В рамките на три дни бяха разчистени още кръстовището Бургас – Созопол – к-с „Меден рудник”, ул. „Захари Стоянов”, път Е – 87 и пътя за кв. Горно Езерово, откъдето бяха извозени над 1100 чувала с отпадъци.
    Почистени са вече и подлезите на бул. „Демокрация” /зад Мехонотехникума/, на ул. „Стефан Стамболов” и на ул. „Проф. Якимов” като предстои да бъдат премахнати и графитите по стените им.
Напълно е готов и графика за почистване на града, кварталите и територията на съставните селища на общината. Той е съставен след извършен оглед на всички проблемни точки в Бургас и възникналите нерегламентирани сметища.
Програмата предвижда ръчно и машинно почистване на териториите за обществено ползване, измиване на улиците, събиране и изнасяне на строителни, битови, едрогабаритни и растителни отпадъци, както и премахване на нерегламентираните замърсявания.
За реализацията на действията по почистване ще се грижат 4 екипа на консорциум „Титан Бургас” и 2 екипа на фирма „Чистота” ЕООД. Всеки от екипите ще разполага с 1 едрогабаритен товарач и два самосвала. В еко-акцията са ангажирани и фирмите по поддръжка на зелените площи в общината.
Общинска администрация призова всички фирми, училища, детски градини, неправителствени организации и граждани активно да се включат в инициативата и заедно да почистят, както своите домове и офиси, така и междублоковите пространства, дворовете на училищата, улиците и парковете. Заявки за участие могат да се подават на телефон: 84 38 91 или в общинска дирекция „Опазване на околната среда” на ул. „Шейново” № 24, откъдето ще могат да получат чували и ръкавици безплатно.






Ключови думи: почистване, събиране, Бургас, община,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |