В новините
 
09.05.2010 14:07   Новината е видяна 6011 пъти
Кулинарният фестивал „Пъстра трапеза на гости на моя град” се организира и провежда в различни общини в цяла България от пролетта, през лятото, до ранна есен

Кулинарният фестивал „Пъстра трапеза на гости на моя град” се организира и провежда в различни общини в цяла България от пролетта, през лятото, до ранна есен. Празненствата се организират на открито без такси за участие, тъй като фестивалът се издържа от спонсори и дарения.
Фестивалът ще гостува в Бургас на 13 май, 11.00 часа – площад „Тройката”.

Програмата на събитието включва провеждането на кулинарна изложба на уникални регионални ястия, представени от жители на района, участващи в празника. Специално жури, което включва представители на медиите, местната общинска администрация, шеф-готвачи и официални гости, оценява ястията по утвърдени критерии и обявава победителите в различните категории, които получават предметни награди.
Част от фестивала е демонстрационно готвене на професионална кухня, на което се изявяват ученици от професионалната гимназия по туризъм в селището-домакин или представители на специализирани паралелки по готварсто или кетеринг от местните училища. На него се представят и шеф-готвачи от ресторантите и хотелите в региона, както и любители-кулинари и гости на празненството.
Неделима част от фестивала е богатата фолклорна програма на читалищни и самодейни колективи, танцови ансамбли и различни други състави, които представят предимно обреди, танци и обичаи, свързани с храната.
В програмата на празненството е включена и пътуваща изложба на детски рисунки на кулинарна тематика, представителна извадка от националната изложба за детски рисунки „Рецептите на баба”, която се провежда с Националния дворец на децата и е част от националния календар за извънучилищни дейности.
Участниците в кулинарния фестивал „Пъстра трапеза на гости на моя град” получават грамота за участие в програмата на фестивала.
В тазгодишното издание на фестивала се предвижда представянето на традиционни български занаяти - майстори от цяла България ще покажат сръчност и умения пред домакините и гостите на празника.
Фестивалът се организира от фирма „Ивитал консулт” ЕООД София. Главен съорганизатор е Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите – А.Р.И.З.-7, чиято основна цел е съхранението и развитието на традиционните заняти, приложните и изящните изкуства.






Ключови думи: фестивал, Пъстра трапеза, burgas, бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |