В новините
 
17.06.2010 12:14   Новината е видяна 7734 пъти
Бургазлия печели сребро на Балканиада по футбол

Бургазлията Кирил Евтимов бе част от националния медиен отбор, който спечели сребро на Балканския турнир по футзал в Черна Гора. Надпреварата се проведе в китното градче Биело Поле между 10-12 юни. В него взеха участие освен българите, спортните журналисти на домакините, Сърбия, Македония, Босна и Херецеговина. Непосредствено преди битката да стартира единодушно бе взето решение турнирът между спортните журналисти от Югоизточна Европа да носи името "Юлиян Манзаров" в памет на младия футболист от Свищов, който загина във водите на река Лим заедно с още 11 българчета преди 6 години. 

Националният  ни медиен тим се представи отлично, но въпреки това загуби на финала от играчите на Босна с 1:2 след продължения. В решителната среща момчетата на селекционера Михаил Делев водеха до самия край на мача с 1:0, след пореден гол на Кирил Евтимов, но допуснаха нелепо попадение секунди преди края и двубоя влезе в продължения. В първото от тях след неадекватно съдийско отсъждане последвано от колективна наша грешка в защита се стигна до победния гол за босненските ни колеги, които откровено играеха на ръба на опасното. Жертва на тяхната агресия бяха капитанът Найден Тодоров, който принудително напусна терена и железният бранител Иво Йовчев, който като по чудо оцеля от босненската бомбардировка насочена към глезените му.В мача за 3-4 място тима на Македония бе по хладнокръвен при изпълнението на дузпи за сметка на Черна Гора и се окичи с бронза. 

България бе в предварителна група с тимовете на Сърбия и Македония. Нашите стартираха с победа над „плавите” с 2:1. Със същия резултат пред нас сведоха глави и македонците. Във всеки един от двубоите се разписваше Кирил Евтимов, който в крайна сметка грабна и приза за  най-точен стрелец на турнира с 3 попадения.

Заедно  с възпитаника на Английска гимназия „Гео Милев”, в националаната ни гарнитура бяха селектирани Кирил Лулев (ВВТ), Найден Тодоров-Капитан (24 часа), Владимир Стоянов (168 часа), Ясен Гинев (списание „Тема”) и Юлиан Зарев (вестник „19 минути”). Когато бе необходимо да се задържи резултата с безценния си опит в защита помагаше пресаташето на футболната ни централа Боре Константинов.  

В последния ден на срещата всички делегации поднесоха цветя пред паметника на 12-те дечица загинали в река Лим, заедно с кмета на Биело поле Тарзан Милошевич.

Повече  подробности нашите читатели могат  да разберат от филма за изминалия  турнир, който ще се излъчи на 19-ти юни, неделя от 13.00 по канал ББТ.




Ключови думи: Кирил Евтимов, медиен турнир, Черна гора, Биело, спортни журналисти, Босна, продължения, мача, защита, бяха, Найден,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |