В новините
 
01.08.2010 09:59   Новината е видяна 5261 пъти
Британско качество в образованието въвеждат икономистите на БАН и ВУМК
Високите стандарти в обучението се съчетават с достъпна цена за студентите


Икономическият институт на БАН и Висше училище Международен колеж стартират от новата академична година съвместен проект за обучение по четири англоезични бизнес специалности. Програмите са акредитирани от третия по големина университет в Обединеното кралство – University of Wales, съобщи на пресконференция днес доц. д-р Тодор Радев, президент на ВУМК.

Специалностите, в които студените ще имат възможност да се обучават в София, са „Hospitality Management” (Хотелски мениджмънт), “International Business Management” (Международен бизнес мениджмънт), “Business Information Systems” (Бизнес информационни системи) и „Business and Management Studies” (Бизнес и мениджмънт). Избрали сме програмите в съответствие с потребностите на пазара от квалифицирани специалисти, поясни зам-ректорът на колежа доц. д-р Веселин Благоев. Обучението на студентите ще бъде 3-годишно и ще е част Британската система за контрол на качеството в образованието, допълни той. Това означава, че учебният материал, както и формата на изпитите, ще бъдат по стандартите на висшето образование в Обединеното кралство. Изпитите за тези специалности ще се провеждат по едно и също време у нас и в University of Wales, а работите на студентите ще се оценяват освен от български, и от британски преподаватели. Завършилите 4-те програми ще получават две дипломи за бакалавър – българска и британска. Това ще даде възможност на нашите възпитаници да получат напълно идентични знания, подготовка и признание, както колегите им на Острова, поясни д-р Благоев.

Предимството на обучението в съвместните програми на Икономическия институт и ВУМК е освен в качеството, и в достъпната цена, изтъкна зам-ректорът на колежа. 2880 евро на година ще струва следването в България. За сравнение годишната такса в университета в Обединеното кралство е 3300 паунда. Като се прибавят и разходите за престоя, обучението там излиза средно по 9000 паунда на година, пресметна той.

Целта на съвместния ни проект е създаване на конкурентен продукт на пазара на образователни услуги у нас, каза ст. н. с. II ст. д-р Митко Димитров, директор на Икономическия институт на БАН. Според него повишаването на качеството на обучение у нас може да стане чрез отваряне на университетите към научните постижения от една страна и по-силното ангажиране на Българската академия на науките в подготовката на млади професионалисти от друга. За по-добрата подготовката на студентите в новите програми ще съдействат 50 хабилитирани преподаватели от Института, които са международно признати специалисти в сферата на икономиката, допълни д-р Митко Димитров.





Ключови думи: обучение, институт,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |