В новините
 
30.07.2010 12:58   Новината е видяна 4531 пъти
Французинът Паскал Бернабе, единственият човек на планетата, покорил уникалната дълбочина от 330 метра под вода, пристига за пръв път в България

Французинът Паскал Бернабе, единственият човек на планетата, покорил уникалната дълбочина от 330 метра под вода, пристига за пръв път в България. Това съобщи русенецът Мирослав Славчев, който е негов представител у нас.

Бернабе в момента се занимава с обучeнието на висококвалифицирани водолази в т.нар. система technical diving  /техническо гмуркане/. Това той прави, обикаляйки интересните места на планетата и разкривайки пред желаещите тайните на дълбочинното гмуркане.

„Когато бях при него, за да изкарам моя технически курс, ми каза, че никога не е идвал да се гмурка в Черно море, а му е любопитно, тъй като тук видимостта е лоша, условията са тежки, а има разкошни потънали кораби, има страшно много история във водата”, разказа Мирослав Славчев.

Така Паскал Бернабе наскоро прояви интерес към организацията на такова посещение у нас и след запитвания се оказа, че интересът е повече от огромен – много хора желаят да се обучават при него, допълни Славчев.

Сформирана е група от 11 души, основно българи, които ще бъдат първите му курсисти у нас. След около седмица ще стартира обучението на висококвалифицирани водолази в базата на водолазен център в Созопол. Там Бернабе ще проведе обучение на екипа в четири различни нива на техническото гмуркане – начално, две междинни и едно по-професионално според квалификацията на хората, които са се записали за курса.

Учениците на Паскал Бернабе у нас са подбрани според важни критерии – трябва да имат най-високите степени в любителското гмуркане - поне 200 гмуркания под вода, от които поне 30 на дълбочина над 30 метра.

Първите стъпки в обучението при световния шампион по дълбочинно гмуркане ще съдържат ползването на специфичната техника и екипировка.

В Созопол има интересни подводни обекти – корабът „Родина”, който се е натъкнал на мина и е потънал преди много години. Той се намира на дълбочина 40 - 45 м и е идеален за обучение, обясни Мирослав Славчев. Другият кораб е „Пионер”, бившият флагман на българския риболов, потопен като изкуствен риф на по-малка дълбочина.








Ключови думи: Паскал Бернабе, водолази, Бернабе, гмуркане,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |