В новините
 
06.08.2010 13:18   Новината е видяна 4846 пъти
КОНКУРЕНЦИЯТА В БУРГАС, КАТО КРИВОРАЗБРАНО ПОНЯТИЕ!
Процедурата по премахване на въздушните кабели на територията на Бургас, стартирала преди няколко месеци, навлезе в деликатна схватка по отношение на комплекс “Зорница”, съобщиха от Асоциацията на бургаските интернет доставчици и потребители.

Според изискванията на Закона за електронните съобщения, мрежите за пренос на данни и телевизия е необходимо да се изграждат по начин, който изключва въздушните кабели между отделните сгради. В изпълнение на законовите норми между Община Бургас и фирмите интернет-доставчици е сключен договор за премахване на въздушните кабели и за полагане на съществуващата оптична мрежа под земя. За неутрализиране на въздушните трасета е създаден определен график, в който всеки от комплексите и централната градска част са упоменати детайлно. За да се избегне разкопаването на Бургас за всеки отделен кабелен оператор, фирмите желаещи да спазят закона, участват заедно в строителния процес, като заплащат всички такси за това строителство към Община Бургас.

Една от тези фирми обаче - телевизия RN, никога до сега не се е включвала в строителните дейности по изграждане на нова подземна инфраструктура и премахване на съществуващите въздушни кабели на територията на Бургас. Според Асоциацията на бургаските интернет доставчици и потребители, въпреки че е каненa многократно, до този момент Телевизия RN не е дала нито един лев по законовия начин, по който процедурата важи за останалите интернет оператори в крайморския град. Паралелно с това във в-к “Компас”, собственост на медийна група RN, периодично се изнася невярна информация, свързана с тенденциозното и изборно поведение на упълномощената от Община Бургас фирма за премахване на въздушните кабели. Подобни твърдения звучат странно, тъй като преди изпълнението на съответната процедура доставчиците на услуги са били писмено уведомени от Община Бургас, декларирайки че нямат въздушни кабели на територията на к-с “Зорница”.

          Действията по премахване на въздушните трасета са съпроводени и с други странни факти, като например срязването на кабелите от законната подземна мрежа на фирма “DigiCom” в к-с “Зорница” от „неизвестен извършител” и часове по-късно кражбата на голямо количество техника от фирмите “Унакс” и “Комнет”. Криминалните посегателства ще се разследват от полицейските органи, но до установяване на обективната истина, във въздуха ще продължат да витаят много въпросителни, убедени са от Асоциацията на бургаските интернет доставчици и потребители.

Представителите на бургаската асоциация настояват за равен старт и спазване на законовите разпоредби в частта им “премахване на въздушните трасета и полагане на подземна мрежа”, както и за ограничаване на манипулациите на общественото мнение по проблема, чрез използване на печатни и електронни издания за постигане на лични цели.

 

 
Асоциация на Бургаските Интернет Доставчици и Потребители
media<media@digicom.bg>





Ключови думи: въздушни кабели, Бургас, бургаски интернет доставчиk, Община Бургас, Асоциация на Бургаските Интернет Доставчици и Потребители,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |