В новините
 
10.08.2010 09:32   Новината е видяна 2198 пъти
Започва цялостна реконструкция на ул Места

Започва цялостна реконструкция на ул. „Места”. Тя е основна пътна артерия за бургаския жилищен комплекс „Лазур”. Състоянието й е много лошо, поради дългогодишната експлоатация и извършените множество напречни прокопавания за прокарване на подземна инфраструктура. Улицата никога не е ремонтирана основно. Настилката й представлява смесица от паваж и асфалтобетон.
Ремонтът ще се извърши със собствени средства на Община Бургас. Конкурсът за изпълнението му спечели фирма „Технопътстрой” ЕООД, преборила конкуренцията с предложената цена от 700 000 лв., която е два пъти по-малка от първоначалния разчет за необходимите средства.
При изпълнението на проекта старите павета ще бъдат демонтирани и прибрани на склад. Те ще се използват при следващи инициативи на Община Бургас, свързани с ремонт на райони в историческото ядро на града. В подобни случаи местната управа не използва асфалт, а материали, които да са в унисон с атмосферата на Стария Бургас.
„Освен цялостно преасфалтиране на настилката по „Места”, предстои двустранна подмяна на старите бордюри и тротоари, както и обособяването на почти 100 нови паркоместа”, обяви кметът на Бургас Димитър Николов.
По улицата ще бъде монтирано ново осветление, ще бъдат засадени нови дървесни и храстови видове.
Срокът за изпълнение на проекта е 210 календарни дни и започва да тече от 10 август 2010 г.

Ключови думи: Община Бургас, ремонт на улици в Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
Мебели Бургас | namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |