В новините
 
13.08.2010 08:25   Новината е видяна 9069 пъти
Световният рекордьор по гмуркане за пръв път влиза в Черно море

Световният рекордьор по дълбочинно спускане под вода Паскал Бернабе за пръв път се гмурка в Черно море, въпреки че е обиколил много от водните басейни на планетата.     Първите му срещи с България и нашето море са в Созопол, където в момента той провежда курс по обучение на висококвалифицирани водолази в т.нар. система technical diving  /техническо гмуркане/.
Французинът, покорил под вода 330 метрова дълбочина, даде днес, 12 август, пресконференция в Созопол. На нея той разказа за своя рекорд и за заниманията си в момента.
Бернабе съобщи, че не възнамерява да подобрява рекорда, който е направил, но се надява  някога някой да отиде по-дълбоко от тези 330 метра, въпреки че пет години няма по-добро постижение от неговото. В момента е отдаден освен на преподаването, но и на спусканията в подводни пещери.
Преди пет години Паскал Бернабе решава да направи спускането под вода, което му носи световна слава. То отнема много време, изисква сериозна подготовка, голям екип, технически принадлежности, но французинът е доволен, че е предприел тази стъпка.
Попитан защо е избрал България за провеждането на курс по техническо гмуркане  Бернабе оттовори, че тук има приятел, който го е насочил, визирайки русенеца Мирослав Славчев. Така е събран екип от десетина човека, които в момента интензивно работят под ръководството на световния шампион
„Първото ниво водолази, които участват в курса в Созопол, се представя много добре и като цяло имат желание да се научат“, каза още французинът .
Припомняме, че учениците на Паскал Бернабе у нас са подбрани според сериозни критерии – трябва да имат най-високите степени в любителското гмуркане - поне 200 гмуркания под вода, от които поне 30 на дълбочина над 30 метра.




Ключови думи: дълбочинно спускане под вода, Паскал Бернабе, Черно море,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |