В новините
 
17.08.2010 05:27   Новината е видяна 4030 пъти
ОТКРИВАНЕ НА ФОТОИЗЛОЖБА В БУРГАС „БИОРАЗНООБРАЗИЕТО. ВСИЧКИ НИЕ СМЕ ЧАСТ ОТ НЕГО”

На 17 август 2010 г. (вторник) от 18:00 ч. до Фонтаните пред подлеза на Операта в Бургас ще бъде открита фотографската изложба "Биоразнообразието. Всички ние сме част от него." Изложбата, която от края на юли до края на октомври 2010 година ще гостува в 14 български града, съдържа най-добрите снимки, участвали в едноименния фотографския конкурс на Представителството на Европейската комисия (ЕК) в България във връзка с Европейската година на биологичното разнообразие -2010.

Организатори на събитието в Бургас са Представителството на ЕК в България, Община Бургас и Българска Фондация Биоразнообразие.

Г-жа Зинаида Златанова, ръководител на Представителството на ЕК, ще открие изложбата. Сред гостите ще бъдат г-жа Атанаска Николова, заместник кмет „Евроинтеграция и екология” на Община Бургас, и г-жа Румяна Иванова, изпълнителен директор на БФБ. На събитието ще имат свои представители всички институции и организации в Бургас, работещи за опазване на българската природа и биоразнообразието.

Откриването на изложбата ще бъде съпроводено с информационна и развлекателна програма за гражданите и гостите на Бургас. Игра с публиката и много награди, музикален поздрав от фолклорна група „Жарава”, изпълняваща автентичен странджански фолклор и Арт-работилница за деца са само част от изненадите, които организаторите са подготвили.   

Малките художници от Детското ателие по приложни изкуства към Читалище „Просвета” – Бургас ще изготвят от природни материали специално еко-пано за биоразнообразието с фигури на животни и растения, ще изрисуват миди, камъчета и др. Гостите на събитието (малки и големи) ще могат сами да щамповат малка торбичка или кърпа от плат с елементи от кампанията за биоразнообразието и да ги отнесат със себе си.

Всички деца и гости, присъстващи на откриването, ще имат възможност да оставят своите мисли, послания и опасения за биоразнообразието на огромен транспарант „Биоразнообразието. И аз съм част от него.”.

Изложбата ще гостува до Фонтаните на подлеза на Операта от 17 до 23 август 2010 г.

Ключови думи: фотографската изложба, фотографски конкурс, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |