В новините
 
17.08.2010 13:56   Новината е видяна 6006 пъти
ТРЕТОТО ИЗДАНИЕ НА SPIRIT OF BURGAS СЧУПИ ВСИЧКИ РЕКОРДИ!
Три се оказа магическо число за SPIRIT of Burgas, след като таз-годишното трето издание на фестивала бе посетено от 20% повече публика, имаше 2 пъти повече къмпингари и премиерната нощ с участието на The Prodigy като хедлайнер на основната сцена бе продадена напълно.
Третото издание на SPIRIT of Burgas се проведе от 13ти до 15ти август 2010г. Той е разположен на Централния плаж на Бургаския залив и едно от нещата, които превръща фестивала в уникално събитие е красивата гледка към Черно море. И тази година хиляди фестивални фенове стъпиха на пясъка и се забавляваха заедно в продължение на три последователни нощи. Температурата този път бе наистина много висока – и в буквален и в преносен смисъл. На 7 сцени се изявиха повече от 100 артиста, предлагащи на феновете изключително разнообразие от музикални жанрове като рок, рап, денс, дръм-енд-бейс, джаз, блус, реге, ска и електронна музика.
Основната сцена бе поле за изява на големи интернационални имена като  Andy C, Apollo 440, DJ Shadow, Gorillaz Sound System, Grandmaster Flash, Serj Tankian, The Prodigy и Unkle. За жалост феновете не успяха да се срещнат с Everlast, който отмени своето участие на фестивала в събота, на 14 август, заради неочаквано заболяване. Шоуто обаче трябва да продължи, затова на негово място на основната сцена застана популярната не само у нас, но и в цяла Европа българска банда Wickeda и подгря по подобаващ начин публиката за появата на хедлайнера на вечерта – Unkle. 
Какво казаха участниците във фестивала за самия фестивал:
“Да свирим на основната сцена на SPIRIT of Burgas за нас беше страхотно преживяване! Публиката беше наистина чудесна и си личеше, че се забавлява заедно с нас,” каза Ерол – фронтмена на Wickeda, веднага след слизането на групата от основната сцена.
„Фестивал, който направо чупи всякакви рекорди, заради морето, плажа, слънцето и многото усмихнати хора, които определено знаят как да се забавляват... как да не се влюбиш при това положение в такова страхотно събитие!” Ewan McFarlane, фронтмен на Apollo 440.
„Това бе моето идване в България. Очарован съм от красивата гледка към морето, която ми се разкри от сцената. Публиката беше пълна с енергия и определено искам да дойда отново тук!” сподели DJ Shadow.

Община Бургас и кмета на града – господин Димитър Николов подкрепят SPIRIT of Burgas не само в морален аспект, но и в качеството си на съорганизатори на фестивала. Този музикален форум е не просто повод за забавление на различни групи от хора, но се превърна и в причината, поради която днес вече Европа и света идентифицира много по-добре град Бургас като туристическа и културна дестинация.  Тази година събитието бе посетено и от финансовия министър на страната ни – г-н Симеон Дянков, който дойде специално за гига на Gorillaz Sound System.


„Да бъдем партньори на събитие като Spirit of Burgas за нас беше изключително удоволствие и признание”, коментира Василена Даскалова – бранд мениджър на Beck’s в Каменица АД. „Радваме се, че Beck’s беше част от атмосферата на най-силното до момента издание на фестивала. Вярваме, че сме допринесли за това хиляди фенове да изживеят  незабравими емоции с любимите си изпълнители.  Благодаря на организаторите, че избраха именно марка Beck’s за основен партньор на Spirit of Burgas”.
Подкрепата на  мащабни и значими музикални събития е част от концепцията на бранда. Чрез своя собствена музикална платформа – Beck’sperience, марката партнира на  най-ярките имена от световната и българската музикална  сцена и прави възможни срещите на меломаните с техните музикални идоли. Сред най-големите проекти, реализирани до момента у нас благодарение на Beck’s, са участията на Лени Кравиц и Снууп Дог, а също и изявите на много от артистите от модерната клубна сцена. Сред тях тази година в „музикалното си досие” Beck’s записва  и най-горещия плажен фестивал на източно-еврепоейската сцена - Spirit of Burgas.
Организаторите на фестивала благодарят на публиката на събитието и на всеки, повярвал в значимостта му и спомогнал то да се случи. Сега, след финала на третото издание на SPIRIT of Burgas, те поглеждат към следващата година, когато летвата ще бъде вдигната още по-високо и обещават, че фестивалът ще бъде още по-добър и по-мащабен.






Ключови думи: prodigy, основна сцена, фенове, gorillaz, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |