В новините
 
17.08.2010 14:24   Новината е видяна 8604 пъти
Проф. Николай Овчаров: Находката в Созопол е важна за нашата духовност
Находката в Созопол е важна за нашата духовност, за духовната история повече, отколкото за археологията. Това каза на пресконференция проф. Николай Овчаров, предаде репортер на Агенция „Фокус”. По думите на проф. Овчаров мощите на Свети Йоан Предтеча са изключителна находка, която няма смисъл да бъде изследвана. „Няма практика за изследване на мощи и реликви – в тях хората или вярват, или не вярват”, заяви археологът.
Той отбеляза, че при разкопките под Перперикон преди 7-8 години е открит реликварий под формата на кръст с малки парченца дърво в него. Находката, според отец Боян Саръев, е част от Светия Кръст и хората също вярвали в това. Проф. Овчаров приветства решението на финансовия министър Симеон Дянков да отпусне средства за изграждането на посетителски център и на инфраструктура в Перперикон. Културният туризъм е алтернативата на тютюнопроизводството и минното дело в Родопите, се съгласи с Дянков проф. Овчаров. Според него Перперикон трябва да бъде модерният център на туристическата индустрия.
Аделина ГЕОРГИЕВА




Ключови думи: Созопол, Николай Овчаров,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |